Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Zo veel schade richtte Ciara aan | Hippe stalen deuren niet aan te slepen | En Samsung onthult toptoestel

11 februari 2020 06:26 Aangepast: 11 februari 2020 13:45
In een Rotterdamse woonwijk richtte een omgewaaide boom veel schade aan. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Hoeveel miljoen euro heeft Ciara gekost? Verzekeraars plakken een bedrag op de storm die zondag door het hele land raasde​​​​​. Ciara gaat ongetwijfeld in de papier lopen: de brandweer rukte gisteren 2247 keer uit voor stormschade en wateroverlast, ook bedrijven als ProRail, NS en Schiphol hadden hun handen vol aan de storm.

Wat zit er toch achter deze deur? Wie heeft 'm tegenwoordig niet in huis: zo'n hippe, industriële, stalen deur met glas. We vroegen de kenners waar deze trend precies vandaan komt en hoeveel ondernemers erop in zijn gesprongen. "Je wordt besmet door Pinterest."

Een eigen huis kopen is voor veel huurders een utopie. Veel van hen denken dat dit op latere leeftijd pas een keer een optie is. Bijna de helft verwacht bij de huidige regels zelfs nooit een eigen woning te kunnen aanschaffen.

Een vers vlaggenschip en vouwtelefoon van Samsung. Het gadgetgeweld komt vanavond uit San Francisco. Daar trekt Samsung het doek van twee nieuwe toptoestellen: de opvouwbare Galaxy Z Flip en iPhone-concurrent Galaxy S11 (of toch S20?). Vanavond direct een review op onze site en app.

Een treintje pakken naar hartje Londen. Nog even en dan kan het: rechtstreeks met de trein van Rotterdam (3,5 uur) of Amsterdam (iets meer dan 4 uur) naar de Britse hoofdstad. Voor een schappelijke prijs is de truc op tijd boeken en dat kan vanaf vandaag.

Alle virologen verzamelen. In Genève komen honderden experts bijeen om een strijdplan te ontwikkelen tegen het nieuwe coronavirus, waartegen nog geen vaccin is gevonden. Met meer dan duizend doden is haast geboden.

De maximumsnelheid op alle snelwegen wordt overdag verlaagd naar 100 kilometer per uur. De maximumsnelheid op alle snelwegen wordt overdag verlaagd naar 100 kilometer per uur.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Nog een maandje en dan gaat het echt gebeuren: de maximumsnelheid op de snelweg daalt naar 100. Achter de schermen bereidt Rijkswaterstaat een mega-operatie van vierduizend verkeersborden voor. Kosten: 8 miljoen euro.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Een historische verkiezingsuitslag in Ierland.  Sinn Féin, de partij die droomt van een hereniging met Noord-Ierland, heeft de meeste stemmen behaald. En dat kan zo nog maar eens een invloedrijk referendum opleveren.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Er komt geen doorstart voor modewinkelketen Didi,  bevestigt curator Marc le Belle tegenover RTL Z. De 81 winkels gaan volgende week dicht, en 500 werknemers verliezen definitief hun baan.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Als je recht wil doen, als je vertrouwen écht wil herstellen, dan heeft dat een prijs, schrijft Pieter Klein over compensatie in de toeslagenaffaire, voor diegenen die zijn vermalen door de overheid.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van