Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Green Deal uit de doeken | Stukje Saudi Aramco kopen | Havendebat

11 december 2019 06:36
De nieuwe Europese Commissie onder leiding van Ursula von der Leyen. Beeld © EPA

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Een o zo belangrijke dag in Brussel. Daar wordt namelijk het grote groene masterplan van de Europese Commissie onthuld. Gewapend met een investeringspot van honderden miljarden euro's willen Von der Leyen & Co het continent klimaatneutraal maken. Wij zijn er de hele dag bij in Brussel en spreken 's middags klimaatchef Frans Timmermans.

Gelijke beloning voor iedereen via de 'werkcode'? Banken en verzekeraars tekenen deze code waarmee ze gelijkwaardige beloning van flexwerkers en werknemers beloven. Dat klinkt sympathiek, maar arbeidsmarktexperts zetten er hun twijfels bij. "Het lijkt een reclamepraatje".

De kassa rinkelt flink in Saoedi-Arabië. Daar staat namelijk de grootste beursgang ooit op het programma. Volgens de laatste berekening levert dat in één klap een slordige 26,5 miljard euro op. De Saoedi's willen zo hun economie een stukje minder afhankelijk maken van olie.

Slecht nieuws voor de treinmachinist. De NS testte afgelopen nacht - zonder reizigers aan boord - voor het eerst een automatische treinpiloot. Treinen zouden dankzij dit systeem korter op elkaar kunnen rijden, zodat er meer reizigers vervoerd kunnen worden.

De koppositie van de Rotterdamse haven staat onder druk. Bij de concurrentie in Zuid- en Oost-Europa stroomt het Chinese geld namelijk binnen en dus komt de titel van Europa's grootste containerhaven in gevaar. Hoe Rotterdam zijn positie wil behouden, wordt vanmiddag besproken in het Havendebat.

De redactie van Nu.nl in 2014. De redactie van Nu.nl in 2014.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Erger jij je ook voortdurend aan pop-ups waarin je cookies moet accepteren? Nu blijkt dat vrijwel alle webwinkels die gebruikmaken van tracking cookies zich niet aan de wet houden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het Belgische mediabedrijf DPG slokt de ene na de andere Nederlandse titel op. Waarom? Nou, de Belgen willen graag een 'vuist maken' tegen grote Amerikaanse techreuzen die alle reclamebudgetten opeisen.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De vlucht duurde slechts drie minuten. Maar de Canadese luchtvaartmaatschappij Harbour Air schreef geschiedenis door als eerste ooit een elektrisch passagiersvliegtuig de lucht in te sturen. En het toestel? Dat dateert uit 1947.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Contant geld is hardnekkig en om veel redenen nog gewoon nodig, betoogt Wim Boonstra, hoogleraar Monetaire Economie aan de VU en econoom bij RaboResearch.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van