Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Eneco-adviseurs cashen | Operatie Kerst Allerhande | En geen verbod op negatieve rente

06 december 2019 06:33 Aangepast: 06 december 2019 06:34
Minister Wopke Hoekstra van Financiën Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Consumenten die een verbod op negatieve spaarrente wilden, hebben pech. Volgens minister Hoekstra van Financiën is dat op dit moment niet nodig. Er komt dus geen verbod, dat gaat de minister te ver. Mochten de grote banken toch negatieve spaarrente invoeren, dan gaat Hoekstra nog eens nadenken. 

Niet alleen gemeenten cashen dankzij de verkoop van Eneco. Ook adviseurs die bij de veiling betrokken waren, worden rijkelijk beloond. Ze krijgen minimaal 20,5 miljoen, blijkt uit berekeningen van RTL Z

Bepalend voor wat Nederland eet met kerst en vanaf vandaag op te pikken bij je lokale Zaanse kruidenierswinkelketen. We hebben het natuurlijk over de Allerhande, de kersteditie. Ruim tweehonderd bladzijdes vol recepten, verhalen en reclame. Het maken ervan is werk voor bijna 50 medewerkers en neemt bijna een jaar in beslag.

Nog iets waar we het sinds het vertrek van de Sint over mogen hebben: een kerstboom. Jaap Bolhuis is er al het hele jaar mee bezig: van zaaien tot verpotten en vervolgens weer planten. Aan een beetje verkoopbare Nordmann, toch de Rolls onder de kerstbomen, heeft hij zo tien jaar werk.

Het komt er weer aan: je favoriete gesprek met je chef, het beoordelingsgesprek. Hoe bereid je je het beste voor, hoe haal je er het meeste uit en is het eigenlijk nog wel van deze tijd? Vragen, vragen, vragen. Geen zorgen, we beantwoorden ze allemaal voor je, in Kijkers aan Z met Carien ten Have. Live te volgen via onze LinkedIn-pagina om 12.00 uur en op tv om 14.30 uur. 

Marco van Basten Marco van Basten

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: "Een goed paard maakt nog geen goede ruiter", gold niet alleen voor de trainerscarrière van oud-topvoetballer Van Basten. Hij was ook geen beste belegger, hij verloor in een klap 10 miljoen euro

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Eindelijk weten we welke eisen de overheid stelt aan de veiling van frequenties voor het nieuwe 5G-netwerk. En aan welke eisen bedrijven moeten voldoen die deze gaan aanleggen.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Volgens onderneemster Meike Beeren is eco-supermarkt Marqt veel beter af in handen van haar en mede-oprichter Quirijn Bolle dan bij Udea/Ekoplaza, die op het punt staat om het bedrijf over te nemen.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. De ANWB verwacht volgend jaar een doorbraak in de verkopen van elektrische auto's, maar voor het grootste deel van de Nederlanders blijft zo'n moderne wagen voorlopig nog onbereikbaar.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van