Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Pakjesavond | De nieuwe arbeidswet WAB uitgelegd | Prijs Saudi Aramco bepaald

05 december 2019 06:32 Aangepast: 05 december 2019 06:33
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

't Heerlijk avondje is gekomen. En dat weten ze al langer in de detailhandel, waar ondernemers het geld het afgelopen kwartaal reeds binnen zagen stromen. De consument geeft weer meer uit, al gebeurt dat toch vooral online. En dus voelen verkopers met alleen een fysieke winkel de pijn.

De nieuwe arbeidswet WAB komt eraan. Maar weet jij al welke regels er voor jou als werkende per 1 januari 2020 ingaan? Want of je nu als flexwerker, payroller, zzp'er of in loondienst werkt, dit zijn de belangrijke veranderingen waar ook jij straks wat van merkt.

Het openbaar vervoer en luchtverkeer in Frankrijk ligt op veel plekken plat. Er wordt massaal gestaakt vanwege Macrons nieuwe pensioenplan, dat volgens werknemers te veel nadelen bevat. Veel Franse vakbonden klagen, omdat hun leden langer moeten doorwerken en meer bijdragen.

Moet je wel in Saudische olie willen beleggen? Niet doen, vanwege de mensenrechten, het klimaat en de banden met kroonprins Mohammed bin Salman, is wat veel critici zeggen. Maar voor de belegger die daar weinig om maalt, wordt vandaag de definitieve prijs voor een aandeel Saudi Aramco bepaald.

Bekende chefkok Gordon Ramsay eet een hete peper. Bekende chefkok Gordon Ramsay eet een hete peper.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Ook in Den Haag staan alle seinen staan op groen voor het songfestival in Rotterdam komend jaar. En dus worden ook de reserves bij de publieke omroep aangewend om het grote zangfestijn mogelijk te maken. Kosten: ruim 12 miljoen euro.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Nederland wordt steeds heter. En dan hebben we het niet over hitterecords, maar over ons voedsel. Van speciaal geïmporteerde sauzen uit Amerika tot televisieshows en festivals over hete pepers: de hete saus is bezig aan een opmars.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Allemaal leuk en aardig, die maatregelen tegen klimaatverandering, maar de ECB moet zich primair bezighouden met ouderwetse centralebankdingen, vindt DNB-baas Klaas Knot.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Willen Nederlandse bedrijven competitief blijven, dan zullen ze flink moeten vergroenen. Nu leunen ze nog te veel achterover, schrijft Rabo-econoom Otto Raspe in deze gastcolumn.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van