Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Geen negatieve spaarrente Volksbank | Perfecte storm in staalindustrie | En sneakerdoorverkoop is miljardenbusiness

03 december 2019 06:30 Aangepast: 03 december 2019 06:30
De installaties van Tata Steel in IJmuiden. Beeld © Tata Steel

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS krijgen geen negatieve spaarrente in 2020. Volksbank is de tweede bank die deze belofte doet. De negatieve rente werd nog onderzocht, maar de klanten waren heel duidelijk: zij willen er echt niet aan. Voorlopig gebeurt 't dus ook niet

Is Picnic een supermarkt en moet het die cao toepassen? Daar ruziet de online supermarkt al een jaar over met FNV. De vakbond wil dat Picnic de medewerkers meer betaalt. Picnic vindt de supermarkt-cao ‘niet van deze tijd’. Enfin, vandaag doet de rechter uitspraak.

Gejuich vanuit de zzp-hoek, een beetje dan. Iets meer dan de helft van de zzp’ers is positief over de financiële situatie van hun bedrijf. Da’s mooi, want vier jaar geleden was dat nog 43 procent. De zzp’ers zijn ook beter voor pensioen gaan zorgen. "De stemming is opperbest."

De gekte rondom de handel in hippe sneakers is goed voor miljarden. Sneakermakers als Adidas en Nike kijken lachend toe: verzamelaars leggen 400 tot 700 euro neer voor limited edition sneakers. En ook een doorverkoopprijs van ver boven de 1000 euro is niet vreemd.

De staalindustrie heeft te maken met een perfect storm. In IJmuiden staan 1600 banen op de tocht. Dat komt doordat verschillende factoren samen zorgen dat er wereldwijd problemen ontstaan. Wat die factoren zijn, en of het nog goed komt, zochten we voor je uit.

Hoe reageert Nederland op het Finse voorstel voor de EU-meerjarenbegroting? En is er nog nieuws over de witwasplannen? We vragen het om 15.15 uur aan Wopke Hoekstra in ons wekelijkse gesprek met de minister van Financiën. 

De 'Power of Siberia' aardgaspijpleiding loopt door onherbergzame gebieden. De 'Power of Siberia' aardgaspijpleiding loopt door onherbergzame gebieden.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Duizenden kilometers loopt-ie door onherbergzaam terrein. Het heeft even geduurd en het mocht wat kosten, maar eindelijk is hij af: de 'Power of Siberia': de 3000 kilometer lange gaspijpleiding die China voor het eerst van Russisch gas voorziet.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: 80 uitzendkrachten krijgen een vaste baan bij de ANWB, maar 100 mensen moeten noodgedwongen vertrekken. De uitzendkrachten bij de wegenwacht merken dat de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans voor flexwerkers positief, maar ook heel negatief kan uitpakken.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: De elite van de wereld is in Madrid om het te hebben over de uitwerking van het Parijsakkoord. En er is één heet hangijzer waar flink over geruzied wordt. Z zoekt uit: dit kan de vergroening van de wereld maken of breken

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. We hebben weer volop gegraaid en geshopt vorige week. Gelukkig is er nu ook Giving Tuesday, schrijft columnist Patrick Wessels.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van