Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Klimaatconferentie van start | Nieuwe Commissie begint | Messcherpe kickstartondernemer

02 december 2019 06:38 Aangepast: 02 december 2019 06:44
Een demonstratie tegen klimaatverandering. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De komende dagen komen wereldleiders, ministers, bedrijven en NGO’s bijeen in Madrid om misschien wel het grootste probleem van onze tijd te bespreken: klimaatverandering. Centraal staat de vraag of het een beetje wil lukken met het implementeren van het akkoord van Parijs. Namens Nederland zijn premier Rutte en drie ministers aanwezig, en – minstens zo belangrijk – onze verslaggever Marieke van de Zilver.

Overigens gaat Donald Trump, een fervent hater van 'Parijs', niet naar Madrid, maar naar Londen. De Amerikaanse president blijft een paar dagen, met als hoogtepunt de NAVO-top op woensdag. Bronnen binnen de Conservatieve partij van Johnson worden er zenuwachtig van, omdat ze vrezen dat Trump Johnson’s verkiezingskarretje in de poep kan rijden met onhandige opmerkingen.

En we hebben lekker nieuws over onszelf, maar jij bent de grote winnaar: onze app is vernieuwd en een stuk beter, al zeggen we het zelf. Zo kun je lekker in bed lezen met onze nieuw dark mode, jouw favoriete onderwerpen volgen met de volg-knop en natuurlijk onze uitzendingen en online only-video's bekijken.

De nieuwe Europese Commissie kan vandaag echt aan de slag. Officieel ging het mandaat gisteren in, vandaag kan het werk echt beginnen. De ambities van de nieuwe club onder leiding van Ursula von der Leyen zijn groot, zeker ook op het gebied van het aanpakken van (tech)reuzen.

Deze messcherpe Nederlandse ondernemer kreeg het voor elkaar om in ruim een jaar meer dan een miljoen bij elkaar te crowdfunden voor zijn kookgerij. De nieuwste messenset van Tacco Marijnen ging binnen een uur over het streefbedrag heen.

Bij H&M experimenteren ze met het verhuren van kledingstukken. Bij H&M experimenteren ze met het verhuren van kledingstukken.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Groene subsidies staan open voor alle bedrijven. Dus ook voor oliereus Shell die geen euro winstbelasting betaalde, maar de laatste jaren de weg naar de subsidiekraan van de staat maar al te goed wist te vinden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het ophogen van de norm moet een einde maken aan de PFAS-crisis. Maar wat verandert er nu eigenlijk en zijn we dan plots van het probleem af? We doken dieper in de materie voor je.

En dit heb je dit weekend misschien gemist: Waarom zou je kopen als je ook kan huren? In Stockholm is de eerste winkel geopend met huurkleding van de H&M.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Rutte moet zich niet verbergen maar normen stellen als het gaat om racisme, schrijft Leo Lucassen.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van