Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Splinternieuw EMA-kantoor | AH to go jubileert | En oeuvreprijs voor 'groentefluisteraar'

15 november 2019 06:31 Aangepast: 15 november 2019 06:32
Het nieuwe kantoorpand van de EMA, hier nog in aanbouw, wordt vandaag geopend. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Wat kleiner en vaak duurder, maar toch geliefd. Precies twintig jaar geleden opende grootgrutter Albert Heijn zijn eerste AH to go-winkeltje op het station van Den Bosch. Inmiddels zijn het er ruim tachtig, waaronder in België en Duitsland. We blikken terug met directeur Peter Hoekstra. "We zijn een meester in logistiek."

Brexit-buit EMA opent splinternieuw hoofdkantoor op de Zuidas. Dat een bouwproject in ons land niet altijd traag hoeft te verlopen - er werd zelfs 's nachts doorgebouwd - bewijst het Rijksvastgoedbedrijf met het miljoenenpand voor het Europees Medicijnagentschap EMA, dat uit Londen vertrok vanwege de brexit. Vandaag is de opening.

De droom van een 'Gigafactory' van Tesla in Lelystad spatte deze week uiteen. Berlijn sleepte de felbegeerde fabriek van de elektrische autobouwer binnen. De lobbyisten van de Duitse deelstaat Brandenburg speelden het spel het slimst.

Groentepionier krijgt culinaire prijs. Je moet het maar durven: als gevierd sterrenchef je menu vol vlees en vis schrappen en alleen nog maar koken met groenten. 'Groentefluisteraar' Alain Passard deed het twintig jaar geleden. Vanmiddag krijgt hij de Johannes van Damprijs, een gastronomische oeuvreprijs.

Van april tot en met september kwamen er 148 nieuwe filialen van Action bij. Van april tot en met september kwamen er 148 nieuwe filialen van Action bij.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De bejaarden komen en dat is niet zonder consequenties. Sterker nog: dat gaat zorgen voor verrassende verkiezingsuitslagen en veel pittige discussies over de uitgaven van de staatskas, blijkt uit onze nieuwe serie. Kijken dus!

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Als vrachtschepen ook een snelheidslimiet zouden krijgen, dan zou de stikstofuitstoot nóg veel lager worden. Al is de sector het zelf volledig oneens of dat nou wel zo verstandig is.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De Britten moeten toch écht een eurocommissaris leveren, eist de Europese Commissie. De regering Johnson weigert dat, waardoor de Commissie onder leiding van Von der Leyen mogelijk niet op 1 december aan de slag kan.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Van politieagent tot schooldocent, columnist Wimar Bolhuis pleit voor extra waardering voor de beleidsuitvoerders van ons land.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore