Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Duitse recessie? | Gevaarlijke kruispunten | En de bejaarden komen

14 november 2019 06:29 Aangepast: 14 november 2019 06:30
Volkswagenmedewerkers aan het werk in een fabriek in Zwickau. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Hoe draait onze economie? Nog steeds soepeltjes of komt de klad er in? Wij horen het vandaag van het Centraal Bureau voor de Statistiek, u hoort het weer van ons in een extra uitzending om half 10. Hoopgevend: de Amerikaans-Chinese handelsoorlog is afgezwakt tot wat geroep op het schoolplein. En dat gold samen met een Duitse recessie als grote potentiële domper. Minder hoopgevend: het ondernemersvertrouwen kreeg een flinke deuk.

Over die Duitse recessie gesproken: vandaag weten we of daar sprake van is. Het Duitse CBS komt ook met cijfers en als de economie bij de oosterburen opnieuw gekrompen is - zoals ook al werd verwacht - dan is dat voor het tweede kwartaal op rij. En dan zijn ook bij ons de economische poppen aan het dansen, volgens het adagium 'als het in Duitsland regent, dan druppelt het bij ons'. 

Opnieuw nagelbijten voor Ursula von der Leyen. De nog niet goedgekeurde drie kandidaat-Eurocommissarissen hebben hun gril in het Europees parlement, die ze moeten zien te overleven. Als de Roemeen, Hongaar en Fransman de verhoren zonder kleerscheuren doorkomen, kan de Commissie Von der Leyen mogelijk 'gewoon' op 1 december van start. Addertje onder het gras: de Britten moeten ook nog een commissaris leveren

Misschien wel het machtigste opkomende machtsblok ter wereld vergadert in Brazilië. De leiders van de BRICS gaan het hebben over verdere economische, financiële en culturele samenwerking. Het gastland, Rusland, India, China en Zuid-Afrika voelen zich benadeeld door de huidige internationale handelsregels en willen onder meer het IMF hervormen.

Let extra op bij kruispunten, vandaag en alle dagen erna. Het aantal verkeersdoden op deze plekken neemt toe, van 147 in 2016 naar 172 vorig jaar, blijkt uit een uitgebreide analyse van onze onderzoeksredactie. Vooral fietsers zijn de klos. Check hier wat de gevaarlijke kruispunten op jouw forensroute zijn.

Nederland vergrijst en dat gaat alles veranderen. We gaan van ruim 3 miljoen ouderen nu, naar een kleine 5 miljoen in 2040. In onze nieuwe serie 'De Bejaarden Komen' onderzoekt presentatrice Frederieke Hegger de gigantische impact van een steeds ouder wordend Nederland. We trappen af met het bespreken van de al bestaande kloof tussen jong en oud en de spanningen die we kunnen gaan verwachten. Kijken dus, om 14.00 op televisie of anders op onze site.

De meeste banken durven niets te beloven over de toekomst van de spaarrente. De meeste banken durven niets te beloven over de toekomst van de spaarrente.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: ABN Amro gaat nu en in de toekomst geen negatieve rente rekenen voor klanten met minder dan 100.000 euro spaargeld. Opgelet: concurrenten Rabobank, ING, Volksbank en Triodos durven die belofte niet aan

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken: We hebben de maatregelen van het kabinet om uit de stikstofimpasse te komen op een rij gezet. 

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het tekort in de zorg in de praktijk: het Amsterdamse ziekenhuis OLVG locatie Oost sluit dit jaar nog de verpleegafdeling hematologie & oncologie. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Een bedrijf met 'losse omgangsvormen' mocht een werknemer niet ontslaan vanwege grensoverschrijdend gedrag. En die toucheert dus nog 4000 euro schadevergoeding.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van