Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Stikstofmaatregelen bekendgemaakt | Whiskey en shampoo te zwaar | Weg met Trump?

13 november 2019 06:36 Aangepast: 13 november 2019 06:40

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Van overleg naar vergadering naar crisisberaad, maar de coalitiepartijen zijn er uit. Vanochtend presenteren ze welke maatregelen er genomen worden om de stikstofcrisis op te lossen. Uiteraard is één en ander al gelekt zoals een snelheidsverlaging. Zeg maar dag tegen 130 km/per uur.  

Die stikstofcrisis komt vooral hard aan bij de bouw. Werkzaamheden liggen stil en faillissementen dreigen door de strengere milieuregels. VNO-NCW en MKB Nederland houden dan ook crisisberaad. Want de coalitie kan dan wel met maatregelen komen, die zijn maar tijdelijk. 

Zware drank is soms letterlijk zwaar en dat heeft alles te maken met de fles eromheen. Flessen voor gedistilleerde drank, maar ook shampooflessen en plastic flessen met wasverzachter zijn vaak zwaarder dan nodig en dat is slecht voor het milieu, en tegen de regels. 

Weg met Trump? De Commissie Inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden begint vandaag met een serie openbare hoorzittingen als onderdeel van de afzettingsprocedure tegen president Trump. Die spreekt zelf van een heksenjacht. 

Hop, naar de top! De afgelopen vijf jaar zijn er meer op hbo- of wo-niveau werkende vrouwen bijgekomen. Maar heel hard gaat die ontwikkeling niet, namelijk van een aandeel van 43 naar 45 procent. Vrouwen aan de top vind je vooral in de zorg- en welzijnssector en het onderwijs.

Oprichter Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager. Oprichter Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Een vette deal voor de Vegetarische Slager. Het gaat aan 2500 vestigingen van Burger King in Europa vegetarische burgers leveren.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De feestdagen komen eraan en dat betekent dat we massaal aan het online bestellen gaan. En dus zetten de webwinkels, bezorgers en distributiecentra zich schrap. Er worden extra sorteercentra geopend en duizenden extra mensen aangenomen.  

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Automaker Tesla bouwt zijn eerste Europese gigafabriek. Die komt in Duitsland te staan, vlakbij Berlijn. Da's een tegenvaller voor de Nederlandse regering, die de megafabriek naar ons land wilde krijgen.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Er wordt flink geklaagd over de lage rente. Is het echt allemaal de schuld van de Europese Centrale Bank (ECB)? Nee, schrijft Rabo-econoom Menno Middeldorp. Overheden kunnen er wat aan doen.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van