Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Volksbank nóg niet klaar | Bouwers op de koffie bij Rutte | En de wondere wereld achter wegwerkzaamheden

12 november 2019 06:25 Aangepast: 12 november 2019 06:31
Voormalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem kijkt naar het nieuwe logo van De Volksbank. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Premier Rutte ontvangt vandaag bezorgde bouwers op het Catshuis. Op de agenda staan drie belangrijke thema's: stikstof, stikstof en stikstof. De problematiek dreigt de bouw lam te leggen en daar zit bijna niemand op te wachten. De verwachting is dat er deze week een pakket maatregelen komt om de crisis te tackelen.

Altijd al eens een politiebureautje willen hebben? Vandaag kun je weer je slag slaan, als je pet er naar staat natuurlijk. Oom agent moet van wat pandjes af en ze worden online geveild. Er is voor ieder wat wils: liefhebbers van sfeerloze jaren-'60-bouw én mensen die liever iets moois kopen komen allemaal aan hun trekken. Het is trouwens niet de eerste keer dat de politie vastgoed in de verkoop doet.

Een gevoelige zaak voor het Europees Hof van Justitie vandaag. De vraag die voorligt is of producten uit door Israël bezette gebieden of uit Israëlische nederzettingen op die manier gelabeld moeten worden. De Europese Commissie vindt van wel, maar een Franse wijnimporteur vindt dat onzin. De belangrijkste adviseur van het Hof kwam eerder al tot de conclusie dat zo'n label wel degelijk verplicht is.

Sta je weer op het punt om de snelweg te trotseren met duizenden lotgenoten tegelijk en vreet je jezelf dagelijks op om alle wegwerkzaamheden? Dan hebben we hier een bloeddrukverlagend stuk voor je. Want ze willen heus wel die grote projecten in de vakanties plannen, maar dat kan helemaal niet.

De Volksbank is nog steeds niet klaar om weer op eigen benen te gaan staan. De bank werd in 2013 genationaliseerd (toen nog bekend als SNS Reaal) en de staat wil er liever vandaag dan morgen weer vanaf. Maar dat gaat niet lukken. Er zijn vorderingen gemaakt, maar de bank heeft de zaakjes nog steeds niet voldoende op orde om te kunnen worden verkocht

De slimme pakketbrievenbus van Mypo zou dé uitkomst zijn voor misgelopen postpakketjes. Vier maanden geleden voorspelde oprichter Arjan Griffioen nog een doorbraak. In plaats daarvan blijkt het Amsterdamse bedrijf failliet te zijn gegaan.

Werkzaamheden aan de Galecopperbrug. Werkzaamheden aan de Galecopperbrug.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  We wonen in een wonderlijk landje. De laatste Playmobil-pietjes die nog zwart zijn gaan als een dolle over de toonbank en worden voor woekerprijzen verkocht via Marktplaats en Bol.com.

Dit ook wel even moet lezen: Het in Nederland opgerichte Booking.com heeft het aan de stok met het Amerikaanse octrooibureau. Dat is naar het hooggerechtshof gestapt omdat het ervan overtuigd is dat een generieke term als 'booking' niet als handelsnaam gedeponeerd kan worden, ook niet als je er .com achter zet.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:  Kaasmakerij Henri Willig wilde in 2010 de Rituals onder de kaaswinkels worden. Vandaag de dag zijn er in Nederland 23 kaascadeauwinkels en bovendien maakt het bedrijf een grote stap met winkels in Duitsland en Oostenrijk.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Wees geen Baudet en houd het simpel op het podium, schrijft columnist Hidde de Vries.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van