Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Vrijgezellendag | De Mol versus Facebook | Het nieuwe XS4ALL

11 november 2019 06:28
Pakketjes op weg naar verzending voor Singles Day in de Oost-Chinese stad Lianyungang. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het grootste koopjesfestijn ter wereld breekt los. Op 11 november is het Singles Day: de dag waarop Chinese vrijgezellen een cadeautje voor zichzelf kopen (wat behoorlijk lucratief is). En door de 'China-isering' doen onze eigen webwinkels hier tegenwoordig vrolijk aan mee.

John de Mol wil af van de frauduleuze bitcoin-advertenties op Facebook met zijn beeltenis. De mediamagnaat spande een kort geding aan tegen het sociale netwerk en eist een filter waardoor dit soort advertenties met zijn naam en foto automatisch worden geblokkeerd. Vanmiddag is de uitspraak. 

De strijd van een eigenzinnig internetprovider gaat verder. En hoe: de crowdfundingsactie XS4ALL Moet Blijven haalde vrijdag liefst 2,5 miljoen euro op. Het doel? Eigenaar KPN aftroeven met een eigen internetprovider. Daarover horen we straks om 11.11 uur meer.

Boze huurders en woningzoekers benen naar het Binnenhof. Daar bieden zij de Tweede Kamer een petitie aan met een bundeling persoonlijke 'wooncrisisverhalen'. Niet gek, het is kommer en kwel op de woningmarkt.

Wat een jubeljaar is het toch voor Galapagos. Het biotechbedrijf profiteerde stevig van zijn eerste medicijn en de megadeal met Gilead. Genoeg reden om ceo Onno van de Stolpe aan de tand te voelen bij Beurs Inside. Want hoe blijf je aan top? Aanmelden en vragen stellen doe je hier.

Harrods in Londen met de traditionele kerstverlichting. Harrods in Londen met de traditionele kerstverlichting.

Dit stuk werd afgelopen weekeinde het meest gedeeld:  Voor een magisch bezoek aan de kerstman in Harrods moet je dit jaar aardig je geld hebben laten rollen bij het chique Britse warenhuis. Omgerekend zo'n 2300 euro. Dat is tegen het zere been van veel Londenaren, voor wie dit bezoek een familietraditie is.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken: 30 jaar na dato loopt niet iedereen in Duitsland warm voor een herdenking van de val van de muur. De werkloosheid in het oosten is nog altijd hoog; het (economisch) succes zit in het westen.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Kandidaten objectief beoordelen is hartstikke lastig, schrijft onze columnist Marlise Hamaker. Maar: "Zolang recruiters geen oog hebben voor hun eigen blinde vlek, blijft een deel van de vrouwelijke talentpool sowieso onbenut."

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het voorstel van VVD en D66 om studieschuld minder zwaar te laten wegen bij een hypotheek is een bijzonder slecht idee, vindt columnist Cody Hochstenbach. "Het is schuld met schuld bestrijden. Je maakt de structurele problemen alleen maar groter."

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van