Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Pitchen in het Torentje | Crimineel geld in het amateurvoetbal | En Oekraïens kippenvlees

07 november 2019 06:17 Aangepast: 07 november 2019 09:04
Premier Mark Rutte aan het werk in het Torentje. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Knappe koppen komen pitchen in het Torentje. Een goed bedrijfsplan hebben en dat eventjes voorleggen aan de premier. De finalisten van een pitchwedstrijd van de vier Nederlandse technische universiteiten mogen op de dag van de grote finale op de koffie bij Rutte.

Een slechte combi: oudere werknemers en ontslagbegeleiding. Want deze zogeheten outplacement-trajecten naar een nieuwe baan blijken juist bij 57-plussers steeds minder vaak succesvol. We zochten uit hoe dat komt.

Van cash geld van dubieuze sponsors tot criminele vrijwilligers. Ruim zeventig amateurvoetbalclubs signaleren criminaliteit op hun vereniging, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Criminele geldschieters blijken voor veel noodlijdende verenigingen een verleidelijk alternatief.

Het conflict rond Oekraïense kip wordt beslecht. Door een geslepen truc omzeilde dat land de afspraken en werd de Europese markt overspoeld met goedkoop kippenvlees. Een wijziging in het Associatieverdrag (die van dat referendum ja) moet daar een einde maken. Hierover stemt het Europees Parlement straks.

De 'wolf van het Damrak' laat van zich horen. De langlopende drugszaak tegen de flamboyante ex-beurshandelaar Florian van L. en acht anderen gaat verder in Den Bosch. Zij zouden duizenden kilo's cocaïne ons land binnen hebben gesmokkeld en gaan mogelijk voor jaren de bak in.

Multimiljardair Ray Dalio van Bridgewater Associates. Multimiljardair Ray Dalio van Bridgewater Associates.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Het kapitalisme zoals we dat nu kennen is kaduuk. Tenminste, dat vindt een van de tachtig rijkste mensen op aarde. "De wereld is gek geworden en het systeem is kapot", aldus miljardair Ray Dalio.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Kan het allemaal nog gekker op de huizenmarkt? Jawel, want door het stikstofdebacle worden er minder vergunningen voor nieuwbouw afgegeven. Het resultaat: minder woningen gebouwd, terwijl de vraag torenhoog blijft. En tsja, ook dat heeft een prijsopdrijvend effect.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Luchthaven Schiphol is gisterenavond deels stilgelegd, door een flater van de bemanning op een vlucht van Air Europa. Die activeerde per ongeluk het kapingsalarm, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten. De Spaanse vliegmaatschappij biedt op Twitter excuses aan.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Besturen doe je vóórdat het Malieveld vol staat. Niet erna, en zeker niet door even eenmalig geld toe te stoppen, schrijft columnist Randy Martens.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van