Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Strategie Air France-KLM | Oppascentrale voor stedentrippers | En waar komen de miljoenen van het kabinet vandaan?

05 november 2019 06:33 Aangepast: 05 november 2019 09:07
De incheckbalie van KLM op Schiphol. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Air France-KLM houdt vandaag zijn investeerdersdag. De kosten moeten omlaag, want er gaat veel te veel geld naar brandstof. Vandaag doet het concern zijn strategie uit de doeken.

Voor het eerst spreekt de Eerste Kamer over het wietexperiment. Vanaf volgend jaar moet er geëxperimenteerd worden met het gedoogd telen van wiet en verkoop in coffeeshops. Gisteren oordeelde de rechter dat ABN Amro een van de deelnemers een zakelijke bankrekening moet geven.

Chipmachines en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Dat is waar de Nederlandse export goed in is. Er werd voor ruim 16 miljard euro aan zulke machines uitgevoerd. Niet aan alles wordt meer verdiend: aan aardgas verdienden we stukken minder dan een paar jaar terug.

Een oppascentrale voor kinderen van stedentrippers, expats en bezoekers van conferenties. Vanuit Amsterdam veroveren ondernemers Ela Slutski en Galit Bauer Europa met Holiday Sitters. "We willen carrièrevrouwen ondersteunen in hun balans tussen werk en gezin."

Het regent miljoenen de afgelopen dagen. Het kabinet trekt extra geld uit voor criminaliteit, voor onderwijs, voor de stikstofcrisis. Vanmiddag om 15.15 uur vragen we aan minister van Financiën Wopke Hoekstra waar al dat geld vandaan komt.

Softwarebouwer Microsoft heeft succes met een vierdaagse werkweek in Japan Softwarebouwer Microsoft heeft succes met een vierdaagse werkweek in Japan

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Het kantoor van Microsoft in Japan was in de maand augustus maar vier dagen per week geopend. De 2300 medewerkers kregen allemaal een driedaags weekend. Met succes: de kortere werkweek leidde tot 40 procent meer verkopen, lagere kosten en een betere balans tussen werk en privé.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Bijna de helft van de bedrijven in de AEX-index is gestopt met het publiceren van kwartaalrapporten. De andere helft gaat gewoon door, terwijl dat volgens Europese regels niet langer hoeft. Waarom doen ze dat, en wat hebben ze eraan?

En dit heb je gisterenavond misschien gemist:  Een dag vol inspirerende sprekers en leerzame workshops. RTL Z organiseert ieder jaar het MKB Ondernemerscongres - een van de grootste evenementen voor en door ondernemers. Kijk hier terug wat er dit jaar gebeurde

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat: 

Fijne dag!

p.s. Als er sprake is van een zakelijke transactie, doen we minder snel iets terug als bedankje. En dat is jammer, want winkeliers en restauranthouders kunnen daar slim gebruik van maken. Columnist Patrick Wessels legt uit hoe dat zit

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van