Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Wietbedrijf eist bankrekening | 's Lands beste kok | En waarom publiceren bedrijven nog kwartaalcijfers?

04 november 2019 06:26 Aangepast: 04 november 2019 06:32
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Moet ABN verplicht een rekening openen voor cannabisbedrijf Project C? Mede-initiatiefnemer Ronald Roothans, een huisarts uit Breda die staatswiet wil kweken, sleepte de bank voor de rechter omdat het hem niet lukte een rekening te openen voor zijn project. Vandaag volgt de uitspraak.

Smulpapen opgelet! Gastronomiebijbel GaultMillau maakt vanmiddag bekend wie de opvolger wordt van Onno Kokmeijer als beste chefkok van Nederland (what's in a name?) en welk restaurant zich in 2020 het beste van Nederland mag noemen. 

Waarom publiceren bedrijven nog kwartaalcijfers? Van de Europese Unie hoeft het al drie jaar niet meer, maar de helft van de bedrijven in de AEX-index doet het toch. Waarom?

Wordt het Shell, Rabobank of Mitsubishi? Eneco staat te koop en investeerders die het energiebedrijf willen overnemen, moeten uiterlijk vandaag een definitief bod uitbrengen. Naar verluidt maakt Shell, dat samenwerkt met pensioenbeheerder PGGM, de meeste kans

We gaan weer los met een nieuw seizoen Beurs Inside. Elke maandagavond om 20.30 uur kun je kijken en vragen stellen aan gasten en experts in onze studio. Vanavond voelen we Jos Baeten, ceo van verzekeraar ASR aan de tand over de lage rente, de vooruitzichten en of zijn bedrijf van plan is om nog meer overnames te gaan doen. Meld je gratis en vrijblijvend aan.

ASR-topman Jos Baeten is vanavond te gast in Beurs Inside. ASR-topman Jos Baeten is vanavond te gast in Beurs Inside.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: De dag dat we babybillen in katoenen lappen met veiligheidsspelden wikkelden lijkt ver achter ons, maar er is een groeiende groep ouders die toch weer naar de uitwasbare luiers grijpt. Toch laten grote bedrijven de herbruikbare versie vooralsnog links liggen.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Snap je ook niets meer van de stikstofcrisis? Al maanden horen we erover. Maar wat het probleem nu precies is en hoe de crisis moet worden opgelost? Wij zochten het voor je uit.

En dit heb je in het weekend misschien gemist: Een opmerkelijk verhaal in de stikstofcrisis. Om in Flevoland toch nieuwe windmolens te kunnen bouwen, wordt er gegoocheld met.... eenden. In een boerderij die al gestopt was, worden eenden geplaatst. Die gaan straks weer weg, en dan is er een vergunning. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. We moeten af van het dodelijke Fort Europa, schrijft columnist Leo Lucassen.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van