Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Rentebesluit ECB | Wat betaalt Rotterdam voor songfestival? | Overspannen leraren op de bus

12 september 2019 06:24 Aangepast: 12 september 2019 06:28
Het is de laatste vergadering van Mario Draghi bij de ECB. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De ogen zijn gericht op Frankfurt. Als afzwaaiend voorzitter komt Draghi voor de laatste keer met een rentebesluit. De verwachting is dat de officiële rente verder omlaag gaat, het is nog afwachten wat de ECB wil met het opkoopprogramma. 

Hoeveel geld heeft Rotterdam op tafel gelegd voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020? Vandaag wordt waarschijnlijk bekend wat er in de geheime financiële paragraaf staat. Een ding is zeker: het wordt een miljoenenfeest.

Het Britse parlement is tijdelijk naar huis gestuurd, maar in Brussel spreekt EU-onderhandelaar Barnier met de fractieleiders van het Europees Parlement. Ze praten over de huidige stand van het brexitproces en de opties die er op tafel liggen. Is een uitstel nog mogelijk, als de Britten daarom vragen

Met grote personeelstekorten in allerlei sectoren moet je creatief zijn. Een busbedrijf probeert daarom leraren die toe zijn aan wat afwisseling als buschauffeur aan de slag te krijgen. "De afwisseling tussen rijden op de bus en lesgeven is goed om mijn zinnen te verzetten”, zegt een van die leraren.

Hoeveel verdienen directeuren en commissarissen in ons land? Dat wordt vanavond bekendgemaakt bij de presentatie van het tweejaarlijkse beloningsonderzoek. Dan blijkt de extreme beloning van topmensen een mythe te zijn - al zijn er nog forse uitschieters naar boven.

Golfballenopduiker. Dat is nog eens een baan waar je weinig van hoort. Golfballenopduiker. Dat is nog eens een baan waar je weinig van hoort.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: "En wat doe jij eigenlijk?" Als iemand die vraag stelt op een feestje, is het leuk als je een keer een baan kan noemen die niet vaak voorkomt - maar wel een prima salaris oplevert. Wat dacht je van golfballenopduiker? Of plaatsdelictopruimer? Duikbootkok? 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De belastingafdracht van Nederlandse multinationals gaat op de schop. Grote Nederlandse multinationals betalen nu vaak niet of nauwelijks winstbelasting door allerlei legale constructies om de belasting te verlagen. Vanaf 2021 moet daar verandering in komen

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Voor het eerst worden de concrete gevolgen van de stikstofuitspraak voor de Nederlandse overheid duidelijk. 127 zeer belangrijke rijksprojecten die mogelijk te veel stikstof uitstoten, kunnen voorlopig niet doorgaan.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Bolton, de Nationale Veiligheidsadviseur van Trump, is de laan uitgestuurd vanwege structurele meningsverschillen met de president. En dat gaat zorgen voor nogal wat veranderingen in de wereldpolitiek. Wij leggen uit wat er gaat veranderen

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore