Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Na veertig jaar toch staking BA | Bezorgdheid rondom 5G | En Britse koningin bekrachtigt noodwet

09 september 2019 06:40 Aangepast: 09 september 2019 11:09
London City Airport. Beeld © Getty Images

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Wat een dag wordt dit weer. De Britse koningin zal vandaag de in noodtempo door het parlement geloodste wet die een no-deal-brexit moet voorkomen officieel bekrachtigen. Britse parlementsleden willen premier Johnson via de rechter dwingen de wet na te leven, maar als het aan de Fransen ligt, krijgen de Britten geen verder uitstel. En dan is het spel weer helemaal op de wagen, nadat zaterdagavond de Britse minister Amber Rudd opstapte. Vandaag zal premier Johnson opnieuw proberen verkiezingen uit te schrijven, de grote vraag is of Labour nu wel wil instemmen. Ondertussen investeren Britse bedrijven door brexit fors meer in Nederland dan voorheen, terwijl andersom de investeringen juist zijn gedaald.

Nog meer unieke gebeurtenissen in het VK. De piloten van British Airways leggen het werk neer en dat is voor het eerst in veertig jaar. Zoals altijd met stakend luchtvaartpersoneel: ze willen meer geld en betere roosters.

Maar voor wie lekker op en neer wil vliegen naar Londen is er toch goed nieuws. Want vanaf vandaag kun je vanaf Antwerpen naar London City vliegen. Drie keer per dag vliegt de kersverse maatschappij Air Antwerp, dochter van KLM, met een Fokker 50 op en neer.

Ondertussen maken in Den Haag mensen zich vandaag druk over 5G. Niet per se de politiek trouwens, maar bezorgde burgers demonstreren er vandaag. Ze vrezen dat het nieuwe mobiele netwerk schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid. Vanmiddag bieden zijn hun huiswerk aan aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Dit stuk werd het weekend het meest gedeeld: Jaren geleden leek het erop dat de supermarkten serieus werk gingen maken van het verminderen van snoepverkoop bij de kassa's. Maar ondanks de voornemens is daar maar bar weinig van terecht gekomen.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De spaartaks gaat helemaal op de schop, maar wat verandert er nou precies? En voor wie is dat voordelig?

En dit het je het weekend misschien gemist: De Intertoys is weer een echt Nederlandse winkelketen. Nadat het in 2017 door Blokker werd verkocht aan Alteri en dit jaar weer door Alteri aan Green Swan heeft dit weekend het moederbedrijf van - jawel - Blokker de keten weer teruggekocht.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s.  Werkloosheid onder vluchtelingen heeft Den Haag (deels) aan zichzelf te danken, schrijft Leo Lucassen, hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis en Directeur Onderzoek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, in zijn column.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van