Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Trein wint terrein | Weer domper VolkerWessels? | En meer cateraars dankzij economisch hoogtij

29 augustus 2019 06:26 Aangepast: 29 augustus 2019 06:27
De toenmalige minister Schultz gaf het startsein voor de bouw van de nieuw sluis in IJmuiden. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De lekker draaiende economie zorgt voor een fikse aanwas van ondernemers die hun brood proberen te verdienen met smakelijke hapjes op feestjes. In vijf jaar tijd verdubbelde het aantal zelfstandige eventcateraars, want er is weer geld voor feestjes

De trein is bezig aan een opmars voor reizen naar het buitenland. NS verkocht deze zomer 13 procent meer tickets voor een treinreis over de grens. Vooral bestemmingen tot 700 kilometer waren populair, daar begint de trein een steeds serieuzer alternatief voor het vliegtuig te worden.

Hoe diep hakt het gehannes rond de bouw van de zeesluis bij IJmuiden in de winst van VolkerWessels? Het bouwbedrijf moest al grofweg 100 miljoen afschrijven op het bouwproject dat het samen met BAM uitvoert. Dat bedrijf meldde vorige week een extra verliespost van 7,5 miljoen

We wrijven onze kristallen bol eens goed en voorspellen u: de koers van het aandeel Ajax zal stijgen vandaag. De club bereikte gisterenavond de Champions League ten koste van APOEL Nicosia. Ajax kan dus opnieuw op jacht naar sportief succes én tientallen miljoenen, en vooral dat laatste volgen beleggers nauwlettend. Vanavond is het de beurt aan Feyenoord, PSV en AZ om het hoofdtoernooi van de Europa League te halen.

Opnieuw een rechtszaak over de afvalpasjes van de gemeente Arnhem. Met de pas kunnen bewoners hun afvalzak in een ondergrondse container gooien, maar het kleinood is gebonden aan het woonadres. En dat is volgens privacyvoorvechter Michiel Jonker in strijd met de privacywetgeving. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens ving hij bot, via de rechter wil hij de toezichthouder dwingen toch op te treden.

So you wanna be weedtown? Om 11.00 wordt bekendgemaakt welke tien gemeenten mogen meedoen aan het experiment met legale wietteelt. Er waren 26 geïnteresseerde gemeenten, waaronder Breda en Tilburg en Utrecht. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben bedankt voor de eer, de opzet van de proef staat hen niet aan.

Boris Johnson. Boris Johnson.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Met een omstreden truc heeft de Britse premier Boris Johnson het parlement buitenspel gezet in de cruciale weken voor de brexitdeadline van 31 oktober. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Nederland telt een recordaantal kapperszaken. Wie op wil vallen kiest voor een specialisme zoals kinderkapper, kleurexpert, natuurkapper of haarwerkmaker. "Het is kiezen of verliezen."

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Fraude bij het Amerikaanse dochterbedrijf Stylehaul heeft mediaconcern RTL Group tientallen miljoenen gekost. Een ex-werknemer wist bijna 20 miljoen euro te verduisteren. Inmiddels heeft RTL de stekker uit het bedrijf getrokken.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Hij had de muziek voor z'n uitvaart al uitgekozen en de rouwkaarten waren al geschreven. Maar de 59-jarige Ron Brand ging tóch niet dood. En dus verlaat hij vrijdag de hospice. Levend

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore