Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Horeca rukt op in winkelstraat | Cashkansen met cannabis | Meer mensen in financiële problemen

11 juni 2019 06:58 Aangepast: 11 juni 2019 07:00
Een jongen nadat hij legale wiet heeft gekocht in Canada. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Waar we in Nederland op kousenvoetjes willen experimenteren met legale wietteelt, verdienen vaderlandse bedrijven al dikke knaken met het helpen verbouwen ervan in den vreemde. Er liggen genoeg kansen voor wie legaal wil verdienen aan pretsigaretten. Op tuinbouwbeurs GreenTech kunnen geïnteresseerden hun *kuch* licht opsteken bij de Cannabis Capital Convention

Horeca rukt op in de winkelstraat. In bijna een kwart van alle winkelpanden zit inmiddels een café of restaurant. En dat zouden er nog best eens meer kunnen worden, al zitten er wel grenzen aan de groei, zeggen retailexperts.

Hieperdepiep hoera, havensteden Rotterdam en Shanghai zijn al 40 jaar zusjes. En dus gaat burgemeester Ahmed Aboutaleb drie daagjes naar de Chinese metropool. En heus niet alleen om taart te eten, nee, hij leidt een handelsmissie met focus op gezondheid, hightech, haven en logistiek en duurzaamheid. 

Hèhè, eindelijk mogen ze: het WK voor de Oranje Leeuwinnen gaat vandaag dan écht van start. Om drie uur vanmiddag is de aftrap van de eerste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Aandacht genoeg inmiddels voor het vrouwenvoetbal, al is dat nog niet terug te zien in hun bonussen

Hoe zien onze banen eruit in de toekomst? Hoe verandert ons werk door robotisering en algoritmes? En welke eigenschappen worden belangrijker in onze carrière? Deze en meer vragen beantwoordt RTL Z in de Innovatieweek: Future of work, van 10 t/m 15 juni. We namen bijvoorbeeld een kijkje bij een bedrijf dat zijn eigen school begon, als antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt en we besteden veel aandacht aan hoe robots onze banen komen inpikken - of toch juist niet

Hier betaal je voor. Hier betaal je voor.

Dit stuk werd dit pinksterweekend het meest gedeeld: De energietarieven dalen, maar doordat de vaste lasten stijgen gaan we onder aan de streep meer betalen voor onze energierekening. Maar waarom precies? RTL Z dook in het ondoorzichtige woud van de energierekening. Bekijk via de rekentool ook waar jij precies voor betaalt.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Er moet nog heel veel geregeld worden voor de Grand Prix gereden kan worden in Zandvoort. En milieuclubs kunnen het feestje flink frustreren. Zij willen afspraken maken over een beperking van de geluidsoverlast en milieueffecten in de rest van het jaar. 

En dit heb je dit (lange) weekend misschien gemist: Een blunder bij Prorail. Het spoorbedrijf zette per ongeluk een tiental geheime documenten over een nieuw spoorveiligheidssysteem online, terwijl er nog geen maand daarvoor was gewaarschuwd dat de cybersecurity van het project niet op orde was. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Je kan je collega's niet verplichten om gezond te leven, afdwingen dat ze genoeg rust pakken of checken of ze op tijd naar bed gaan. Hoever moet je gaan als werkgever om je werknemers vitaal te houden? Behoorlijk ver, vindt columnist Hidde de Vries. Want het betaalt zich uit. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore