Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

NL stemt over EU | Rek in bouw is eruit | En een van de eerste Apples onder de hamer

23 mei 2019 06:41 Aangepast: 23 mei 2019 06:41
Voor posters werd nog net budget vrijgemaakt. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ja, het is echt zo: we mogen stemmen vandaag, voor het Europees Parlement. Nog snel even checken wat de partijen vinden van belangrijke thema's doe je hier. En op wie je kunt stemmen, check je hier. Er staat genoeg op het spel, al zijn het maar de miljarden euro's (148 miljard) die de EU dit jaar wil uitgeven. En, niet onbelangrijk: de nieuwe parlementariërs mogen zich bezighouden met de vervolmaking van de banken- en kapitaalmarktunie

En ook in het Verenigd Koninkrijk zijn de stembussen vandaag al geopend. Want die stemmen gewoon mee, omdat de brexit nog niet geregeld is. Omdat in de rest van Europa pas de komende dagen wordt gestemd, geen officiële uitslag vanavond. Wie niet kan wachten, checkt Geenstijl. Die hebben een live-uitzending met verkiezingsuitslagen op basis van de info die hun legertje Stijlloze Stemmentellers aanlevert uit de stemlokalen.

De rek in de bouw lijkt er dan toch echt wel uit te zijn. Het aantal afgegeven vergunningen voor nieuw te bouwen huizen daalde in de eerste kwartaal van dit jaar, meldt het CBS. De reden? Bouwers komen handjes tekort om aan alle vraag te voldoen en dan heeft nieuwe vergunningen aanvragen weinig zin

Nog ergens een half miljoen liggen? En groot liefhebber van Apple? Dan kun je vandaag je slag slaan: er wordt een van de eerste computers van team Jobs-Wozniak geveild. En ook al komt het neer op een koffertje 'met een bij elkaar geraapt zooitje', het pronkstuk is te duur voor de gemiddelde liefhebber. "Vakantie is ook belangrijk."

De prijs van een spijkerbroek ligt eigenlijk 33 euro te laag. Dat zit zo: als een fabrikant werknemers een eerlijk loon zou geven en milieuvriendelijk zou produceren, wordt het maken van jeans een stuk duurder, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN Amro. De bank breekt een lans voor 'true pricing', oftewel openheid van zaken over wat er komt kijken bij het maken van jeans.

Hoe doe je dat nou: succesvol een bedrijf leiden? Vanavond worden bobo's die dat kunstje he-le-maal in de vingers hebben, geëerd in Lage Vuursche. Wij, van RTL Z zijn daar uiteraard bij. Meekijken? Tune in om 19, 20 of 21.45 uur op RTL Z. Alvast in de stemming komen? Check Ben Tiggelaars tips over hoe je de concurrentie voorblijft.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Dikke baal: het vakantiegeld valt voor veel Nederlanders een stuk lager uit dit jaar. Maar hoe zit dat eigenlijk? Geen nood, we zochten het voor je uit.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Burn-outs worden niet alleen veroorzaakt door een te hoge werkdruk of door veeleisende werkgevers, zo waarschuwen experts. Ook werknemers hebben een rol: zij moeten zelf hun privéleven aanpassen om niet opgebrand te raken.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het was een gezellig debat gisteren bij Pauw tussen Rutte en Baudet. Baudet verweet Rutte 'bangmakerij', Rutte op zijn beurt noemde Baudet een 'Ruslandknuffelaar'.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Trump is de beste Amerikaanse president voor China, betoogt columnist Roderick Veelo.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore