Z First

VS en China breien eind aan handelsoorlog | Nabestaanden lopen geld mis | En zo werd Avengers een kaskraker

30 april 2019 06:26 Aangepast: 30 april 2019 06:30
Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Amerikaanse onderhandelaars gaan naar China om het eind van de handelsoorlog te bespreken. "De gesprekken naderen een punt waarop ze een overeenkomst kunnen opleveren of zonder deal kunnen eindigen", zei Steven Mnunchin, minister van Financiën van de VS. Een van de belangrijkste struikelblokken blijft afspraken maken over hoe de handelsdeal in de toekomst ook echt wordt nageleefd.  

Nabestaanden lopen 'veel geld' mis omdat verzekeringen zoek zijn, zegt Leon Schouten, directeur van Uitvaartverzekeringwijzer. Om te zorgen dat alle nabestaanden toch snel bij verzekeringsgeld van overledenen komen pleit hij voor een website met een centraal overzicht van levensverzekeringen, opgezet met de hulp van het ministerie. Alleen ziet het ministerie dat niet zitten. 

De agenda van Facebook Developer Conference F8 staat bomvol met discussies over de chat-app van het sociale netwerk. Facebook zou de onderliggende technische infrastructuur van WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger willen samenvoegen. Tijdens zijn keynote zal ceo Mark Zuckerberg vandaag waarschijnlijk meer uit de doeken doen over die plannen én over de strategie van de door schandalen geplaagde internetgigant.

Ontstaan als idee tijdens een zwangerschap groeide Kidscase uit tot een kinderkledingmerk dat wereldwijd wordt verkocht. Maar twintig jaar na de oprichting ligt nu de laatste collectie in de winkels. "Het ging echt niet meer." Een verhaal over investeerders, een krimpende markt en roze wolken.

Het kwartaalcijferseizoen dendert door. Onder andere Samsung en Apple komen vandaag met cijfers. De koers van Apple steeg dit jaar al zo'n 30 procent. Vandaag zal het bedrijf de aandacht van de afnemende iPhone-verkoop willen afleiden door de nadruk te leggen op de groei van Apple Music en andere diensten. Ook Lufthansa, Airbus en AMD openen de boeken.  

Lachend tanken zoals hier in België in 2017 is in Nederland al een tijdje best wel lastig. Lachend tanken zoals hier in België in 2017 is in Nederland al een tijdje best wel lastig.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Het is huilen aan de pomp. Tanken is al 24 cent per liter duurder geworden dit jaar. Dat scheelt al snel een tientje per tankbeurt. Het ziet ernaar uit dat het absolute record van 1,89 euro uit 2012 binnenkort wordt gebroken.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet zien:  Avengers: Endgame leverde het afgelopen weekeinde in een klap 1,2 miljard dollar op. Een record. Disney is de motor achter de superheldenfilm en is al jarenlang heer en meester op het gebied van kaskrakers. Wij leggen uit hoe dat kan.

En dit heb je gisteren misschien gemist: Frank Bovelander ziet Netflix-series maanden eerder dan jij en krijgt er nog voor betaald ook

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • De rust lijkt terug in de gelederen van Forum. Henk Otten wordt na een omstreden uitkering uit de partijkas aan zichzelf geen fractieleider in de Eerste Kamer. "In het partijbelang doe ik tijdelijk een stapje terug."
  • Wie met de auto naar het ziekenhuis gaat moet zijn portemonnee zeker niet vergeten. We onderzochten de tarieven van de grotere ziekenhuizen van het land. De verschillen zijn fors.
  • Het is lastig opvallen als je tv's verkoopt, maar daar heeft Samsung wat op gevonden. Voor wie weleens verticaal een video wil kijken is er binnenkort een draaiende tv van ruim 14.000 euro. 
  • Slecht nieuws voor KPN en de Nederlandse overheid. Ook het gebruik van Huawei-apparatuur buiten de kern van 5G-netwerken is problematisch voor de VS
  • Een mogelijk door het Russische leger getrainde witte dolfijn is opgedoken bij Noorwegen. Het dier draagt een harnas waar een camera op gemonteerd kan worden.  

Fijne dag!

p.s. Op de vrijmarkt is het vaak een rotzooi en dat is maar goed ook. Zo verkoop je namelijk een stuk beter, schrijft Patrick Wessels. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van