Ga naar de inhoud
Z First

Mijlpaal voor Zeeman | Pittig dagje voor Google | En: stuk Eiffeltoren te koop

Een kantoor van Google in New York. Beeld © EPA

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

¿Es eso un Marinero? No, eso es un Zeeman. Want ja, de Zeeman is in Spanje dus ook gewoon de Zeeman. De oer-Nederlandse hyperbudgetwinkelketen opent vandaag zijn 1300e vestiging, in Valencia. Volgens verkoopdirecteur Win Muermans zijn de Spanjaarden muy enthousiast over zijn winkel.

Amnesty International demonstreert tegen Google. De zoekmachinegigant is namelijk bezig met een speciale Chinese zoekapp die zich aan de censuurregels van China houdt. Voor Amnesty is het niet te verkroppen dat het techbedrijf buigt voor een repressief regime. Demonstranten zijn vanochtend te vinden op de Zuidas, bij het Nederlandse Google-kantoor.

En het wordt sowieso geen lekkere pr-dag voor Google. Het bedrijf mag voor een kritische commissie in het Europees Parlement komen vertellen of het een beetje wil lukken met het niet-ontduiken van belastingen. Ook mag het bedrijf zeggen wat het vindt van een Europese techbelasting. Facebook zal ook aanwezig zijn bij de vergadering.

STUKJE EIFFELTOREN, PRACHTIG STUKJE EIFFELTOREN TE KOOP! Gekte natuurlijk, je kunt toch niet zomaar een stuk van de Eiffeltoren kopen? Nou, dat kan dus wel. Neem een eurootje of 60.000 mee naar deze Franse veiling, en met een beetje geluk loop je weg met een paar historische treden.

Vandaag staat er een hoorzitting op de planning van het Europees Hof van Justitie over de brexit. De vraag die voorligt: kan het VK eenzijdig beslissen om toch de boel af te blazen? De vraag is wel of dit een nutteloze juridische vingeroefening of daadwerkelijk een belangwekkende zaak is. De Britse regering is voorlopig namelijk ab-so-luut niet van plan om de brexit niet door te laten gaan.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De opwarming van de aarde heeft helemaal niet alleen maar voordelen, blijkt nu! (geintje, mensen). Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde dikte van het sneeuwpak in Europa hard afneemt en daar kunnen de skivakanties lelijk onder lijden. Maar gelukkig is er voor alles een oplossing. Nou ja, hiervoor in ieder geval wel.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het is hommeles binnen de Wereldhandelsorganisatie. De Amerikanen vinden dat ze veel te vaak ongelijk krijgen en dreigen om uit de club te stappen. De EU heeft daarom samen met een hoop andere landen een hervormingsplan gemaakt, maar is dat genoeg voor Trump?

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Buitenkansje: een monumentaal 18e-eeuws grachtenpaleis in Amsterdam voor het zachte prijsje van 4 miljoen euro. Je mag er alleen niets aan veranderen, dus als je eerst liever even de wanden fris wit wil latexen is dit geen beste koop voor jou.

Hier gaat het over op de social media: Metaalwerkers lopen de deur plat bij werkgeversorganisatie, opslagruimte blijkt goudmijn en Maradona's weergaloze analyse van het Mexicaanse voetbal. Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Of ze er in Friesland snelwegen voor gaan blokkeren moet nog blijken, maar we hebben een nieuwe -splijtende- discussie in ons land: is pindakaas zoet of hartig?

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron: RTL Z
Dit is een artikel van