Z First

Brabant als wijnprovincie | Ryanair onder druk | Veel banen, geen opslag

15 augustus 2018 06:29 Aangepast: 15 augustus 2018 06:31
In totaal zijn er 92 wijnboeren in Nederland Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Nederlandse wijn wordt beter en het aantal wijnboeren stijgt. Vooral in Noord-Brabant en Limburg worden meer wijndruiven geteeld, blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Slechts een paar boeren kunnen leven van wijnteelt, voor de meeste Nederlandse agrariërs blijft het een bijverdienste.

Is het zonwering of reclame? Daarover oordeelt de Raad van State vandaag in een zaak tussen de gemeente Amsterdam en het Sexmuseum. De rechter besloot in februari dat het museum een dwangsom van 14.000 euro moest betalen omdat de afbeelding op de voorgevel van het monumentale pand niet aan de regels voldoet. Het Sexmuseum is het daar niet mee eens.

Bouwbedrijf Heijmans presenteert halfjaarcijfers en beleggers hopen op winst. Na zeven jaar verlies schreef het bouwbedrijf in 2017 weer eens zwarte cijfers. Afgelopen jaren kampte Heijmans met tegenvallers bij verschillende projecten, inmiddels gaat het beter. Toch waren analisten begin dit jaar nog niet onder de indruk van de groei

Een nieuwe aflevering in de Ryanair-soap. De Duitse pilotenvakbond onderhandelt vandaag met de prijsvechter in Dublin. Er staat meer op het spel dan het salaris van de piloten. Als Ryanair het gevecht met de vakbonden verliest, betekent dit het einde van goedkoop vliegen in Europa.

Miniatuurvoorbeeld

Nederlanders geven meer geld uit, ook op het terras. (foto: RTL Z)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Auto's, elektronica en bier: we geven meer geld uit. De economie is het afgelopen kwartaal dan ook opnieuw gegroeid. Niet alleen dankzij koopgrage consumenten, maar ook door bedrijven die meer naar het buitenland exporteren.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Bestel drie verschillende maten en stuur terug wat niet past, dat is toch gratis. Nederlanders shoppen massaal op die manier en dat is een groot probleem.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
Bedrijven kampen met een tekort aan geschikt personeel. Daarom besluit een aantal ondernemers kandidaten zonder de juiste vaardigheden dan maar zelf op te leiden. De kosten, vaak duizenden euro's per functie, nemen ze in de krappe arbeidsmarkt voor lief.

Hier gaat het over op social media:
Zesjarige bestelt voor vermogen op Amazon, SpaceX toont nieuwe speeltje én de allereerste Mustang ooit staat te koop. Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Kinderen van asielzoekers ontnemen we zonder pardon hun huis, maar de echte profiteurs laten we zitten, schrijft Matthias Pauw

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van