Ga naar de inhoud
Z First

Adyen maakt dé beursgang van 2018 | Eneco op het matje

CEO Pieter van der Does van Adyen en zijn mede-oprichters cashen vandaag op de beurs Beeld © Getty Images

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het is nu al de beursgang van het jaar, die van betalingsverwerker Adyen. Een aandeel aan de beurs in Amsterdam kost 240 euro en experts verwachten een gevecht om de stukken. In onze uitzending van 09.00 kijken we live naar de koersontwikkeling. Als 'gewone' belegger een aandeel te pakken krijgen doe je zo

Na de beursgang rinkelt de kassa ook voor prinses Mabel van Oranje. De prinses verkoopt meteen een derde van haar belang in Adyen en dat levert zo'n 43 miljoen euro op. Hoe kwam ze eigenlijk aan die aandelen? Je leest het in onze reconstructie.

Een nieuwe aflevering in de privatiseringssoap van Eneco. Het personeel maakt zich zorgen over de gang van zaken rondom de privatisering van het bedrijf en het 'plotselinge en vroegtijdige vertrek' van bestuursvoorzitter Jeroen de Haas. Zij stapten naar de rechter en vandaag moet de duurzame energiereus zich verantwoorden voor de Ondernemingskamer.

Voor het eerst in bijna 30 jaar krijgen Nederlandse goededoelenloterijen er een concurrent bij. Oprichter Oprichter Peter-Paul de Goeij van Lottovate ziet dat jongeren weinig meespelen en wil daar verandering in brengen met een goededoelenloterij voor millennials. Online loterij Raffld draait om 'social, epic experiences'.

Tot slot is het podium vanavond voor Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. In een persconferentie om 20:00 uur onze tijd vertelt Powell hoogst waarschijnlijk dat de rente stijgt. Dat deed hij al twee keer eerder; de vraag is nu vooral of er nog een vierde rentebesluit volgt dit jaar.

Miniatuurvoorbeeld

De rode zolen van Christian Louboutin zijn toch als merk te registreren, oordeelt de hoogste Europese rechter. (Foto: AFP)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
'Nieuwe cao's! Hoger loon!' Vakbonden hingen de vlag uit, maar nu blijkt dat ze te vroeg hebben gejuicht. 2018 dreigt voor mensen met een vaste baan een minder vrolijkmakend jaar te worden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
De optimist noemt het een startpunt, de pessimist noemt het een ontmoeting die niets heeft opgeleverd. De Amerikaanse president Donald Trump en Kim Jong-un van Noord-Korea deden heel wat beloftes, maar zetten nog niets op papier.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: 
Nog een keer Adyen dan: we doken in het cv van Joost Schuijff, de mysterieuze investeerder die in vergelijking met zijn mede-oprichters veruit het meeste op z'n rekening kan bijschrijven vandaag bij de beursgang.

Hier gaat het over op social media: 
Social media evalueert Korea-deal, Trump had misschien nog iets kunnen leren van Rutte en de béste deal van de dag werd gesloten in.....Parijs! Dat en meer zie je in Z60.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. een nederlaag voor de Nederlandse schoenenwinkel Van Haren: Christian Louboutin mag zijn rode zolen als merk registreren. De jarenlange ruzie tussen de budgetschoenenwinkel en het Franse mode-icoon wordt dus vervolgd...

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron: RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van