Z First

AVG van kracht | Stekkerauto's razend impopulair | Rutte terug voor overleg

25 mei 2018 06:20 Aangepast: 25 mei 2018 06:33
Een elektrische auto aan de laadpaal. Beeld © iStock

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De stekkerauto's willen maar niet populair worden. Vorig jaar werden er maar een schamele 10.000 van verkocht. Het goede nieuws is dat het aantal verkochte volledig elektrische wagens verdubbelde. Het slechte nieuws: de plug-in hybrides wil vrijwel niemand meer hebben.

Happy AVG-dag allemaal! Vanaf vandaag moeten alle bedrijven en instellingen, groot en klein, voldoen aan de nieuwe Europese privacywet. Dat is soms nogal pittig, want zelfs overheidsinstanties voldoen soms nog niet aan de nieuwe regels. Wil je op de valreep nog weten wat er voor jou als consument of ondernemer verandert? Je leest alles op onze speciale AVG-pagina.

​​Mark Rutte is met spoed teruggevlogen uit India. De minister-president heeft de handelsmissie voortijdig verlaten om met het kabinet te kunnen overleggen over MH17. Uit het onderzoek van het JIT blijkt namelijk onomstotelijk dat de BUK-raket afkomstig was van een Russische legerbasis.

Weleens van biotechbedrijf Pharming gehoord? Voor het RTL Z Beurspel gaan Janneke Willemse en Albert Jellema er eens poolshoogte nemen. Zit er nog meer groei in en hoe gaan ze de strijd aan met de grote jongens in de sector? Om 11:45 uur is het live te volgen op Facebook.

Paul van Liempt sprak voor zijn podcastserie met hoogleraar Bas Bloem: over de parkinson-epidemie, hervorming van de zorg en een nieuw boek. Dat schrijft hij samen met het bekendste slachtoffer van de ziekte, Michael J. Fox.

Miniatuurvoorbeeld

Prinses Mabel heeft reden tot lachen. (beeld: ANP)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Het Nederlandse fintechbedrijf Adyen gaat naar de beurs en weet je wie daar vorstelijk op gaat cashen? Mabel van Oranje. Zij blijkt een van de bestaande aandeelhouders die stukken gaat verkopen.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Een overgrote meerderheid van Nederlanders wil dat er een verlofregeling komt voor mensen die een dierbare hebben die op sterven ligt. "Je bent met je hoofd niet bij je werk."

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
​​
Rijdt de gemeente Amsterdam het karretje van Schiphol in de poep? Het nieuwe college wil pas vanaf 2023 praten over mogelijke uitbreiding van de luchthaven. Dat is een probleem, want Schiphol zit nu al aan zijn vluchtlimiet. 

Hier gaat het over op de social media:
Wat gaat het kabinet doen inzake MH17 en wordt Adyen het nieuwe lievelingetje van de beurs? Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. ​Columnist Eddy Terstall is vóór de EU, maar déze EU deugt niet.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van