Z First

Kopieerde Blokker een Chinese partytent? En: Nina Brink is back.

05 oktober 2016 06:31 Aangepast: 06 oktober 2016 06:36
Een filiaal van de Blokker in Amsterdam. Beeld © ANP

Elke ochtend praat RTL Z je bij over wat op dit moment belangrijk is. Dit speelt vandaag.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

We zijn het andersom gewend maar vandaag staat in Den Haag een kort geding op de rol van een Chinees bedrijf tegen Blokker en Leen Bakker. De Nederlandse bedrijven zouden namelijk een partytent hebben nagemaakt van Zhejiang Zhengte. Het bedrijf eist dat de verkoop van de namaaktent per direct stopt en dat bestaande voorraden worden vernietigd of aan Zhejiang worden afgestaan. Tenzij er wordt geschikt natuurlijk. 

Thumbnail

Links de Chinese versie, rechts de Nederlandse variant. (Beeld: rechtbank Den Haag)

Mannelijke leerkrachten ontvluchten massaal de basisschool. Ruim zes op de tien mannen die de Pabo ooit hebben afgerond, staan uiteindelijk niet voor de klas, blijkt vanochtend uit cijfers van het CBS. Waarom ze afhaken? Het lijkt vooral een gebrek aan prestige

Met het Generation Discover Festival wil Shell de jeugd wat bijbrengen over de (schone) energie van de de toekomst. Maar dat is te makkelijk. Met de campagne legt het oliebedrijf namelijk de verantwoordelijkheid voor het klimaatprobleem bij de jongeren, en speelt zelf mooi weer, vlogt Frederieke Hegger.

Wie denkt dat er hordes kinderen te vinden zijn die staan te trappelen om astronaut te worden, heeft het mis. Althans: in Wenen zijn honderd astronauten uit 35 landen bij elkaar om de jeugd enthousiast te maken voor de ruimtevaart. Vandaag beantwoorden ze vragen van potentiële Mars-vaarders.

Thumbnail

Nina Brink met haar man Pieter Storms. (Foto: ANP)

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
We zijn een steeds groter deel van ons inkomen kwijt aan ons huis. Vooral als je huurt, heb je pech. Volgens het Nibud is dat onverantwoordelijk. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Nina Brink is terug, en hoe. De voormalige topvrouw van World Online eist ruim 182 miljoen euro van investeringsmaatschappij Reggeborgh van miljardair Dik Wessels.

En dit heb je gisteravond gemist:
Het is een van onze grootste exportsuccessen: DJ's. Ze draaien over de hele wereld en verdienen miljoenen. Maar hoe word je nou de beste DJ van de wereld? Z Today zocht het uit

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Hoe vertel je een verslaafde patiënt dat hij of zij langzaam moet afkicken, vraagt columnist Durk Veenstra zich af. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van