Z First

Is Uber een app of taxibedrijf? | Zo betaal je minder belasting in 2018

20 december 2017 06:13 Aangepast: 20 december 2017 06:50
Beeld © Getty

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Is Uber een techbedrijf of een taxibedrijf, dat zich moet houden aan bijhorende regels? Volgens Uber zelf is het een technologieplatform dat onafhankelijke taxi-chauffeurs verbindt met passagiers. Of het Europese Hof van Justitie daar ook zo over denkt, horen we vandaag. De uitspraak is spannend voor meer bedrijven: het oordeel zou zomaar een voorproefje kunnen zijn voor vergelijkbare platforms, zoals Deliveroo.

Goed voornemen voor 2018: minder betalen aan de fiscus. Met deze vijf tips betaal je zo min mogelijk belasting. Maar dan moet je wel voor het einde van het jaar actie ondernemen! Haast je dus naar dit artikel

Hoe vaak heeft de AIVD de telefoons van Nederlandse burgers afgetapt? Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk zette heel lang zijn hakken in het zand: het aantal telefoontaps door de AIVD hield hij liever geheim. Privacyorganisatie Bits of Freedom ontfultselde hem vorig jaar toch het aantal taps van 1984 tot 2001. Vandaag doet de Raad van State uitspraak over de openbaarmaking van het aantal taps vanaf 2002. 

Corruptie, stembusfraude en witwassen. De beschuldigingen aan het adres van voormalig VVD-politicus Jos van Rey zijn niet mals. Eerder veroordeelde de rechtbank hem tot een werkstraf van 240 uur. Veel te weinig, vond het OM. Veel te veel, vond Van Rey. Beiden gingen in hoger beroep. Vandaag is de uitspraak. 

CleanLease, de grootste industriële wasserij van Nederland, heeft opnieuw een groot verlies geleden. In 2016 was het verlies bijna 13 miljoen en ook dit jaar zal het bedrijf nog rode cijfers schrijven. Maar onder meer dankzij een forse reorganisatie verwacht topman Job Muller volgend jaar wel weer winst, vertelt hij tegen RTL Z.

Thumbnail

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Hodl, baghodler, bearwhale en choyna. Kun jij je staande houden in een gesprek met een bitcoinhandelaar? Een stoomcursus

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Amerika slaapwandelt richting een nucleaire oorlog met Noord-Korea, schrijft Vox. Het is een self-fulfilling prophecy: hoe meer Amerika zich voorbereidt op een oorlog, hoe groter de kans daarop wordt. 

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
De 64-jarige Jos gooide het na 900 sollicitatiebrieven en nul reacties over een andere boeg: hij maakte een sandwichbord en liep er op markten mee rond. Met succes: hij heeft weer een baan.  

Hier gaat het over op social media:
De slechtste sollicitatie ooit, het appartement van Pechtold, bitcoin versus bitcoin cash en een ontploffende handgranaat hóeft niet desastreus te zijn voor je carrière. Dat zijn de meest opmerkelijke topics op social media uit #Z60

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Nergens een beter rendement dan met aandelen dit jaar, schrijft Durk Veenstra. Bitcoin? Dat heeft niks met beleggen te maken.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van