Z First

Victor Muller: 'Ik heb nergens spijt van'| Actie bij KLM

02 oktober 2017 06:39 Aangepast: 02 oktober 2017 12:34
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke weekend en elke ochtend een update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven.

Valse e-mails, nep websites en hackers. Om burgers, bedrijven en organisaties meer bedacht te maken op cybersecurity start de campagne 'Alert Online'. Volgens minister Kamp blijven de kennis van en investeringen in cybersecurity bij bedrijven achter. Volgend jaar opent daarom een Digital Trust Centre waar ondernemers terechtkunnen voor hulp

Ruim 800 gewonden, internationale verontwaardiging en nog verder verziekte verhoudingen. Het harde ingrijpen met politiegeweld van de Spaanse overheid in Catalonië heeft 2,2 miljoen Catalanen er niet van weerhouden te stemmen in het illegale referendum over onafhankelijkheid van Spanje. Het 'si'-kamp won: 90 procent van de stemmers stemde voor onafhankelijkheid, bij een opkomstpercentage van 42 procent. 

Een hoogslaper voor 24 euro bleek te mooi om waar te zijn. Leen Bakker kwam deze zomer per ongeluk ('technische fout') met een aanbieding en wilde de bedden vervolgens niet aan klanten leveren. Ruim duizend van die klanten spanden via een jurist een kort geding aan. Gesprekken liepen op niets uit en dus komt de rechtbank in Breda vandaag met een uitspraak.

Wie met KLM vliegt loopt, alweer, kans op vertraging door stiptheidsacties. Vakbonden FNV Cabine en VNC willen dat bepaalde bezuinigingsmaatregelen teruggedraaid worden. Ze zijn het er niet mee eens dat ze op 40 procent van de lange vluchten met één steward(ess) minder moeten vliegen.      

Het kan nu, even een kaartje kopen voor een festival, lezing of concert via Facebook. Het sociale netwerk gaat samenwerken met Eventbrite, waardoor je niet meer de site hoeft te verlaten voor je ticket maar dit gewoon in de Facebook-app kunt kopen. Ook handig voor Eventbrite zelf, want volgens de ticketverkoper haakt 10 procent van de geïnteresseerden af bij iedere tussenstap in het kaartje boeken.  

Hij werd bekend, beroemd en berucht als oprichter en ceo van sportwagenfabrikant Spyker. RTL Z ging bij Victor Muller langs op Mallorca voor een terugblik op zeventien jaar Spyker. Een dollemansrit bracht Spyker tot grote hoogte en aan de rand van de afgrond. "Als je opgeeft, ben je er geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld:
In tijden dat media, bedrijfsleven en de overheid vaker worden gewantrouwd, kunnen familiebedrijven het verschil maken. Het vertrouwen in familiebedrijven is namelijk onverminderd hoog. Al laat het imago op andere terreinen nog te wensen over.

Wij vinden dat je dit ook nog even moet zien:
In 'Binnenkijken bij techreuzen' gingen we dit keer op bezoek bij LinkedIn, het grootste zakelijke platform ter wereld. In Nederland heeft het bedrijf een vrolijk kantoor met een fietspad en een wipwap.

En dit heb je dit weekend misschien gemist:
Mensen die veel te weinig bieden, geen berichtje terugsturen of gewoon heel erg bot zijn: iedereen die weleens iets op Marktplaats heeft gezet, herkent het. We hebben de grootste frustraties op een rij gezet.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Er is géén excuus voor deze late excuses, schrijft Lars Duursma aan minister Hennis

Elke weekend en elke ochtend een update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van