Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Uber voor EU Hof en was is grootste gevaar financiële sector?

29 november 2016 06:43 Aangepast: 29 juli 2017 15:30
Beeld © Getty

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Uber probeert vandaag het EU Hof ervan te overtuigen dat het een digitale service is en géén taxidienst. Als het Hof besluit dat Uber een 'transportdienst' is, dan zal het bedrijf zich aan veel strengere regels moeten houden. De zaak kan grote gevolgen hebben voor de Europese app-economie en zal met argusogen worden gevolgd door bijvoorbeeld Airbnb en Booking.com. 

Wat zijn de grootste gevaren voor de financiële sector de komende jaren: fintech, klimaatverandering of toch de extreem lage rente? Dat maakt toezichthouder DNB vandaag bekend in een jaarlijks rapport met daarin mogelijke risico's voor onder andere banken, verzekeraars en pensioenfondsen. De bedoeling van de analyse is om debacles voor te zijn. Details volgen rond een uur of 13:00.

ProRail-topman Pier Eringa gaat vandaag op bezoek bij boer Willem Stavenga in Winsum. Er wordt onderhandeld over de overdracht van een stuk grond van de melkveehouder. De grond is nodig om een spoorwegovergang veiliger te maken waar eerder deze maand nog een trein ontspoorde. Een erg gezellig gesprek wordt het waarschijnlijk niet. Stavenga is er niet bepaald over te spreken dat de gemeente Winsum en ProRail suggereerden dat hij verantwoordelijk is voor het ongeluk.

Vanaf vandaag worden wagens van de Wegenwacht uitgerust met een universeel reservewiel. Dit thuiskomertje past op vrijwel elk type auto en biedt uitkomst voor de vele modellen die geen reservewiel aan boord hebben. Met het 'gele wiel' kunnen ANWB-leden binnen een kwartier weer op weg zijn. Een flinke tijdwinst op de 1 tot 1,5 uur die er nu meestal voor nodig is.

Thumbnail

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Met een paar simpele veranderingen houd je al snel een uur extra over op je drukke werkdag en word je pas écht productief.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Moet je ook vaak dingen drie keer zeggen tegen je ouders of grootouders omdat ze je niet goed verstaan? Let dan goed op als ze een hoorapparaat kopen en laat je geen oor aannaaien

En dit heb je gisteravond gemist:
Zimbabwe heeft vanaf vandaag een nieuwe munt, maar dat is geen reden tot feest. De dollars in het land zijn op en daarom introduceert het 'funny money', zoals een boze ambtenaar het noemt. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Als je een partij wil oprichten met een potentieel grote achterban moet je de Partij voor Immobiliteit, die houdt van de veilige thuishaven, beginnen schrijft Paul van Liempt in zijn column

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore