Ga naar de inhoud
Z First

NS over op windenergie: topman draait rondje op molenwiek

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De NS-directeur Roger van Boxtel gaat vandaag wel heel ver om de vergroening van de NS onder de aandacht te brengen. De spoorwegvervoerder stapt vanaf 1 januari volledig over op windenergie. Daarom laat Van Boxtel zich aan een oud-Hollandse windmolen vastbinden en ronddraaien om de kracht van windenergie te tonen. En ja: hij gaat ook over de kop.
 
De baas spelen in je eigen bedrijf lekker relaxt? Dream on. Drie van de vier ondernemers kan op vakantie niet echt ontspannen, blijkt uit onderzoek in opdracht van softwarebedrijf Teamleider. Ze kunnen hun telefoon en mailbox niet met rust laten en blijven deze regelmatig checken. Eén op acht geeft zelfs aan voortdurend contact te hebben met kantoor.
 
Vandaag nog snel je aandelen verkopen op de beurs, want dit is het moment, zegt RTL Z-beurscommentator Jacob Schoenmaker. Uit zijn uitgebreide analyse bleek dat de laatste handelsdag van het jaar traditioneel een verlies oplevert. "De overige dagen in de week voor de jaarwisseling zijn normaal gesproken de beste van het jaar", zegt hij.

Ouderwets mond-tot-mond reclame blijft het belangrijkst voor zzp'ers, blijkt uit een enquête van de ZZP Barometer. 78,9 procent vindt een goede 'offline' referentie het allerbelangrijkst. Overigens hoor je de meeste zelfstandigen ook niet klagen als een opdrachtgever online een aanbeveling achterlaat op bijvoorbeeld Linkedin of een eigen website: de helft is daar blij mee.

Thumbnail

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
De AOW-leeftijd, loonbelasting & zorgpremie gaan volgend jaar omhoog, de motorrijtuigenbelasting gaat omlaag. We hebben de belangrijkste veranderingen voor 2017 op een rij gezet

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Er zitten 1 miljoen bubbels in je champagne. En hoe groter die zijn, hoe lekkerder je champagne smaakt.

En dit heb je dit kerstweekend gemist:
Je hebt minder dan een week om deze tips nog even te lezen. Hint: je kunt er wellicht flink wat geld mee besparen. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het lijkt soms wel hoofdpijndossier nummer 1 in Nederland: de 'mislukte' integratie van migranten. Maar met die integratie gaat het veel beter dan we denken, analyseert politicoloog Robin Fransman.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Bron: RTL Z