Z First

CETA-tegenstanders staan nu al klaar voor referendum

28 maart 2017 06:45 Aangepast: 28 maart 2017 06:45
Een protest tegen de handelsverdragen CETA en TTIP. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Pak aan: 200.000 handtekeningen tegen CETA. De nieuwe Kamer is nog maar net geïnstalleerd en de volksvertegenwoordigers krijgen al een hoofdpijndossier onder de neus gedrukt. Het handelsverdrag wordt naar verwachting in het najaar goedgekeurd, maar als het aan de ondertekenaars ligt komt er dan meteen een referendum over. Vervelend, want politici zullen een herhaling van het Oekraïnereferendum waarschijnlijk niet zien zitten.

Het bedrijf achter EasyJet gaat zich mengen op de Nederlandse energiemarkt. Het idee: iedere dag een ander tarief betalen voor je energie. Als consument kun je de dag van te voren zien hoe duur de energie is op ieder tijdstip een dag later. Dan weet je precies wanneer je je wasmachine aan moet zetten. Een nadeel is wel: in de winter zal je rekening veel hoger uitpakken dan in de zomer.

Hoe gaat het met onze oudedagsvoorziening? Vandaag publiceert DNB de jongste statistieken over de beleidsdekkingsgraad van onze pensioenfondsen. Saaie cijfertjes? Nou, mooi niet. Want als onze pensioenfondsen structureel te weinig geld in kas hebben, moet er gekort worden op de pensioenuitkeringen. Voorlopig lijkt dat de meeste pensionado's bespaard te blijven.

Ondertussen gaan ze in Schotland weer een robbertje vechten over onafhankelijkheid. Naar verwachting stemt het Schotse parlement voor een voorstel dat premier Sturgeon toestemming geeft om op haar beurt weer in Londen toestemming te vragen voor het houden van een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. Maar premier May komt ook nog even langs, om de Schotten ervan te proberen te overtuigen dat dat een buitengewoon slecht plan is.

Thumbnail

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Zit Halbe Zijlstra stiekem in het nexitkamp? Volgens twee journalisten zou hij hebben gezegd dat de euro is mislukt en binnenkort niet meer bestaat. Zelf kan hij zich dat gesprek trouwens niet meer herinneren.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Kwaliteitsspul komt vooral uit Duitsland. Uit onderzoek blijk dat niets zo vertrouwenwekkend is als een labeltje met 'Made in Germany' erop. 'Made in Holland' is een stuk minder populair.

En dit heb je gisteravond gemist:
Altijd al eens een zelfrijdende auto in actie willen zien op de openbare weg? Op de A58 tussen Helmond in Tilburg wordt de komende tijd flink met de nieuwe technologie getest.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. De politici kunnen doen wat ze willen: het is allemaal spielerei in vergelijking met de technologische revolutie, schrijft Paul van Liempt.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van