Z First

Boze boeren slepen staat voor de rechter

12 april 2017 06:35 Aangepast: 12 april 2017 06:45
Staatssecretaris Martijn van Dam in gesprek met een boze boer. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Boze boeren slepen de staat voor de rechter. Via een kort geding proberen ze onder de maatregelen tegen het fosfaatoverschot uit te komen. Vanwege het schrappen van het melkquotum zijn veel melkveehouders gaan uitbreiden, maar dat leidt tot te veel fosfaat. Nu moeten ze van de staat veel nieuwe koeien naar de slacht brengen.

Apple, IBM, Coca-Cola en Microsoft. Zomaar enkele Amerikaanse bedrijven die geld stallen in belastingparadijzen. Bij elkaar hielden Amerikaanse bedrijven volgens Oxfam Novib in 2015 1,6 biljoen (!) dollar buiten bereik van de Amerikaanse fiscus, 200 miljard meer dan het jaar ervoor. Ook Nederland wordt daarvoor gebruikt.  

De Tech5 wordt uitgereikt. De prijs voor de snelst groeiende techbedrijven, een initiatief van The Next Web, ging vorig jaar onder meer naar Bux en Blendle. Vandaag horen we wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat. 

Binnenkort in Amsterdam: elektrische deelscooters. Deelbedrijf Felyx, opgericht door twee jonge Amsterdammers, gaat dan van start. Gebruikers kunnen voor 30 cent per minuut van A naar B. 

Welke familie neemt de Familiebedrijven Award in ontvangst? We horen het vanmiddag. Onder meer prullenbakkenmaker Brabantia en voertuigenbouwer Terberg Group zijn in de race om familiebedrijf van het jaar te worden.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
De rente van je hypotheek voor lange tijd vastzetten wordt steeds populairder. Maar let op: het is lang niet altijd goedkoper.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Vergeet Pinkpop! Dit is het duurste festival ter wereld. Niks met je kaplaarzen naar een rockband luisteren, maar privé-feestjes met supermodellen en snorkelen naast je jacht.

En dit heb je gisteravond gemist:
Bij het Twentse bedrijf TRNDlab hebben ze de oplossing om als bedrijf van buiten de Randstad toch een internationaal aantrekkelijke werkgever te zijn

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. boosmakertje: meer verdienen leidt niet altijd tot meer inkomen (in 5 grafieken). 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van