Ga naar de inhoud
Z First

Gelijkheid voor vrouwen in de boardroom

Demissionair minister Bussemaker probeert al jaren meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven te krijgen. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Een stapje naar gelijkheid op de werkvloer. Bij ieder groot bedrijf moet vanaf vandaag minstens 30 procent van de bestuurders en toezichthouders vrouw zijn. Lukt dit niet, dan heeft het bedrijf iets uit te leggen. Maar dat is dan ook alles: een verklaring in het jaarverslag is voldoende.

Over vrouwen gesproken: het is weer Girls Day! Op deze dag kunnen meisjes van 10 tot 15 jaar oud bij tientallen bedrijven binnenkijken om kennis te maken met bètavakken en techniek. Dat het nogal een uiteenlopend vakgebied is blijkt wel uit de bedrijven die meedoen. Zo staan de deuren bij Ziggo open voor tienermeisjes, maar ook bij Zwembad Kerkpolder in Delft.

Moet je strakjes voor je paas- feest- of voorjaarsstol de Jumbo links laten liggen? De supermarktketen heeft vakbonden FNV en CNV voor de rechter gedaagd omdat ze willen staken in een van de drukste weken van het jaar. De bonden willen veel meer loonsverhoging dan Jumbo bereid is te geven.

Hebben we dan eindelijk de top van de woningmarkt bereikt? Het gaat al jaren meer dan crescendo (vooral als je je huis wil verkopen), maar de rek moet er toch een keer uit zijn, zou je denken. Om 10.00 uur komt de NVM met de jongste verkoopcijfers over het eerste kwartaal.

Vandaag wordt de enige echte nieuwe V&D geopend. Ok: hij heeft niet de naam V&D en het is ook geen warenhuis, maar een app. Met Frendz, zoals de app heet, kun je mode kopen van grote ketens en kleine boetiekjes.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
In dit hypermoderne kantoor staan digitale watervallen, zodat je je collega's niet meer hoort praten.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet bekijken:
Ze hebben al vijf generaties een familiebedrijf. Nu, anderhalve eeuw na de oprichting, is de Terberg Group uitgeroepen tot Familiebedrijf van het Jaar.

En dit heb je gisteravond gemist:
Het personeel van AkzoNobel zit (net als de directie) helemaal niet te wachten op een overname door PPG. "Straks komt heel Nederland in handen van de Amerikanen."

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. een pleidooi van Roderick Veelo voor polariseren: Stop met verbinden!

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Bron: RTL Z