Z First

Nuon's plan voor de Hemwegkolencentrale

20 april 2017 06:26
De Hemwegcentrale in Amsterdam. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

Wat gaat Nuon doen met haar kolencentrale? Het energiebedrijf gaf in december al aan de Amsterdamse Hemwegcentrale te willen sluiten. Mooi, dacht startup Vandebron die als stunt 1 miljoen bood om de vervuilende toko vervroegd te sluiten. Nuon moest daar hartelijk om lachen. Toch komt het bedrijf vandaag met uitleg over welke plannen dan wél in het verschiet liggen.

Lionel Messi staat opnieuw voor het strafbankje vanwege belastingfraude. Hij gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter. Die veroordeelde een van de best betaalde sporters ter wereld in juni tot 21 maanden celstraf en (samen met zijn vader) 3,5 miljoen euro boete. Vandaag onderzoekt de rechter of Messi zijn zin krijgt en vrijgesproken wordt. 

OESO vertelt je welke skills je in de toekomst nodig hebt. De organisatie brengt vandaag een rapport uit met aanbevelingen om de beroepsbevolking verder voor te bereiden op de toekomst. Ook gaan de onderzoekers in op de belangrijkste uitdagingen en kansen voor de Nederlandse economie.

Zijn de banken medeverantwoordelijk voor de huizencrisis die buiten de Randstad nog volop aan de gang is? Dat is de grotere vraag in een rechtszaak tegen ING. In vergelijkbare rechtszaken werd er uiteindelijk geschikt of liet de rechter zich niet duidelijk over deze vraag uit. Stichting RED hoopt dat vandaag eindelijk duidelijkheid over die vraag komt.

Microsoft's nieuwe paradepaardje is vandaag verkrijgbaar in Nederland. De Macbook concurrent van de technologiegigant heeft een ontkoppelbaar scherm dat ook als tablet gebruikt kan worden. Volgens Microsoft kan je de laptop op een volle accu 16 uur achter elkaar gebruiken. Interesse? Houd RTL Z.nl in de gaten: morgen lees je een review van techredacteur Bram van Dijk.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Spotify's studentenkorting is vanaf vandaag ook in ons land beschikbaar. Spotify Premium kost voor Nederlandse studenten daardoor nog maar 5 euro per maand, in plaats van 10 euro. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Help, ze eten ons op! De hysterie rond 'de hyena's' die Nederlandse bedrijven willen overnemen is enorm hypocriet, stelt Roland Koopman

En dit heb je gisteravond gemist:
Het Mediahuis wil de Telegraaf Media Group ook 'inclusief John de Mol' als minderheidsaandeelhouder kopen, blijkt uit hun officiële biedingsbericht. De geschorste bestuurders Van der Snoek en Epskamp worden met tonnen afgekocht

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Facebook zet vol in op augmented reality met camera in app,
  • 4G-snelheid in het vliegtuig komt er nu écht écht aan, belooft T-Mobile.
  • Hilarisch: cabaretier Pieter Derks over Marianne Zwagerman en haar pleidooi tegen vergroening.
  • Shoppers weten de nieuwe winkels van de Primark in ons land nog niet zo goed te vinden: afgezet tegen het aantal nieuwe winkels, daalde de omzet.
  • Metro-instructeur Dick stelt zijn pensioen uit om de Noord-Zuidlijn: "Leuk om nog mee te maken."
  • Toptalent wil geen zorgbestuurder meer worden, want een salaris van 181.000 euro is natuurlijk wel aan de magere kant. 
  • Een groene golf voor fietsers? In Utrecht staat de eerste 'Flo-paal' die aangeeft of je het groene stoplicht gaat halen, of niet. Techverslagever Daniel Verlaan testte het uit.

Fijne dag!

p.s.: Theresa May toont een moed en daadkracht die haar 27 Europese collega's samen nog niet eens kunnen opbrengen, schrijft Roderick Veelo.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.​

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van