We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 maart 2017 06:01

Werkgevers positief over werkgelegenheid ondanks brexit en Trump

Het optimisme onder werkgevers over het aantal nieuwe banen de komende drie maanden is ondanks brexit en de Amerikaanse verkiezingen erg hoog.

Volgens een onderzoek onder 58.000 werkgevers wereldwijd (waarvan 750 Nederlandse) van uitzendbureau Manpower groeit de werkgelegenheid in Nederland in de maanden april, mei en juni met vijf procent.

Vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening verwachten werkgevers veel nieuw personeel nodig te hebben de komende maanden. De enige sector waar minder mensen nodig zijn is in de land- en bosbouw en de visserij.

Van oost naar west

De meeste nieuwe banen worden in het oosten en westen van het land verwacht, maar ook in het zuiden en noorden van het land groeit de werkgelegenheid. 

De optimistische verwachtingen zijn te danken aan het vertrouwen in de economie, legt directeur José Brenninkmeijer van Manpower Nederland uit. Werkgevers kijken vooral daar naar en minder naar de gebeurtenissen zoals brexit, de verkiezing van Trump en de verkiezingen in Nederland. Het zijn weliswaar factoren die voor onzekerheid zorgen, maar de eventuele invloed is op z'n vroegst pas in het derde kwartaal te zien. Brenninkmeijer acht het zelfs waarschijnlijker dat het effect pas in het laatste kwartaal te zien zijn als de kabinetsplannen bekend zijn.

Topnieuws