We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

03 maart 2017 06:02

We gaven in 2016 20 miljard euro uit in webshops

We gaven in 2016 20 miljard euro uit in webshops

Nederlanders hebben het afgelopen jaar veel meer spullen en diensten online gekocht dan een jaar eerder. In 2016 gaven we 20,16 miljard euro uit in webwinkels.

Meer dan de helft daarvan, 11 miljard euro, ging naar goederen. De overige 9 miljard gaven we uit aan diensten, daaronder vallen ook reizen en vliegtickets. Dat blijkt uit onderzoek van GFK.

23 procent toename

De totale online bestedingen namen vorig jaar met 23 procent toe. Dat komt vooral omdat we door de aantrekkende economie meer te besteden hebben, maar ook doordat een aantal grote winkelketens op de fles is gegaan. Denk bijvoorbeeld aan de Dixons en de V&D.

Overigens geven we nog altijd veel meer uit in gewone winkels. De totale uitgaven aan goederen in de detailhandel bedragen 97,2 miljard euro. 11 miljard daarvan geven we nu dus uit op het internet.

Schreeuw van geluk

Vooral verkopers in de categorie schoenen en lifestyle mogen schreeuwen van geluk: daaraan gaven we 926 miljoen uit in een jaar tijd. Dat is 44 procent meer dan in 2015. Ook de segmenten IT/computers (+33 procent), Voeding (+33 procent), Telecom (+31 procent) en Speelgoed (+ 29 procent) deden het lang niet onaardig.

Topnieuws