Ga naar de inhoud
Aangeboden door Fox-IT

Hoe veilig is jouw bedrijf? Met deze 7 tips houd je hackers buiten de deur

Beeld © Cyberupdate

In RTL Z Cyberupdate brengt presentator Remy Gieling je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste cyberrisico’s én -kansen. In deze aflevering bespreekt hij welke voorzorgsmaatregelen je als bedrijf kunt treffen om hackers buiten de deur te houden.

'Zo'n datalek of cyberaanval, dat zal mij vast niet overkomen.' Over het algemeen heerst het beeld dat hackers jouw deur voorbij lopen simpelweg, omdat er bij andere bedrijven meer te halen valt. Echter, onderschat de kans om slachtoffer van cybercriminaliteit te worden niet. Zeker niet sinds het aantal meldingen van cybercrime tussen 2019 en 2022 maar liefst verdrievoudigd is. We kunnen dan ook stellen dat elke organisatie, groot en klein, virtueel onder vuur ligt. 

Ondanks dat digitale criminelen steeds professioneler en op grotere schaal handelen, blijkt dat ze vaak bekende technieken gebruiken om binnen te komen. Doordat we dit weten, kunnen we ons er beter tegen beveiligen.

Hoe veilig is jouw bedrijf tegen cyberaanvallen en datalekken? En welke basismaatregelen kun je in acht nemen om jezelf beter tegen digitale criminaliteit te beveiligen? Presentator Remy Gieling bespreekt het in deze aflevering van Cyberupdate.

Kijk hier de aflevering terug

Cyberupdate

RTL Z zendt zes weken lang in samenwerking met Fox-IT, expert op het gebied van cyberbeveiliging, 'Cyberupdate' uit. Verwacht een twee minuten durend programma over het belangrijkste actuele cybernieuws inclusief tips. 

Cyberupdate is elke vrijdag om 15:30 uur op RTL Z te zien.

Cybercriminelen
Lees ook:
Cybercriminelen doen zich voor als jouw vriendelijke 'collega'