Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

Duurzaam beleggen, hoe doe je dat?

Janneke Willemse legt uit hoe je duurzaam belegt Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks bespreekt Janneke Willemse in haar item 'Beleggen voor Beginners' een thema waar je als beginnende belegger veel aan hebt. In deze laatste les van het seizoen legt ze uit hoe je duurzaam belegt.

Met beleggen wil je je geld laten groeien, maar als het even kan, wil je ook bijdragen aan een betere wereld. Duurzaam beleggen wordt dit genoemd. Er zijn verschillende manieren waarop je duurzaam kunt beleggen. "Je kunt zelf onderzoek doen en ervoor zorgen dat je geen geld in vervuilende bedrijven, tabaks- of wapenindustrie steekt. Maar als je van een groot bedrijf wil weten of het 100% duurzaam is, dan kan een onderzoek veel tijd vergen." Willemse legt de manieren van duurzaam beleggen uit.

Beleggen iets voor jou? Ontdek het met het RTL Z Beursspel

Het RTL Z Beursspel mag dan zijn uitgespeeld, ook na afloop van de spelperiode kun je blijven oefenen met beleggen. Wel de beleggingslessen, niet de financiële risico's.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Beleggen
Lees ook:
Beleggen met belastingvoordeel? Zo werkt het