Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

'Beleggen draait niet om precies op de bodem inkopen'

Janneke Willemse presenteert wekelijks Beursspel TV Beeld © RTL Z Beursspel

In deze laatste Beursspel TV-uitzending van het seizoen praten Janneke Willemse en Jim Tehupuring over opvallend beursnieuws en hoe je in 6 stappen met beleggen begint.

De afgelopen week zagen we herstel op de beurzen. Waar kwam dit door? Tehupuring: "Dit heeft alles te maken met de rente-angst - de angst dat de rente veel verder omhoog zou gaan - die er was. Oplopende rente zet een rem op de economie, want we willen minder lenen en investeren, waardoor de economie vertraagt. Angst voor stijgende rente is de afgelopen tijd afgenomen. Vooral techaandelen herstelden met zo'n 4 à 6% in een dag." Achteraf een mooi instapmoment om op de bodem in de komen, maar we staan nog altijd een stuk lager dan we stonden.

In de wekelijkse interviewserie 'Hoe beleg jij?' gaat beurskenner Janneke Willemse langs bij finfluencers, influencers binnen de financiële wereld die hun beleggingskennis delen. Deze week staat ze op de stoep bij Elle Loijens (34). Ze vertelt over hoe ze belegt om hopelijk al op haar vijftigste financieel onafhankelijk te zijn.

Tehupuring sluit de uitzending af met 6 stappen hoe je met beleggen begint. Voor veel beginnende beleggers is de wil er, alleen waar en hoe begin je? En heeft het wel zin om met een paar tientjes per maand te starten? De beleggingsexperts legt het stap voor stap uit.

Beleggen iets voor jou? Ontdek het met het RTL Z Beursspel

Het RTL Z Beursspel mag dan wel zijn uitgespeeld, ook na afloop van de spelperiode kun je blijven oefenen met beleggen. Wel de beleggingslessen, niet de financiële risico's.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Wachten
Lees ook:
Wachten met beleggen tot je studieschuld is afgelost?