Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

6 redenen waarom je nu met beleggen wil beginnen

Janneke Willemse presenteert wekelijks Beursspel TV Beeld © RTL Z Beursspel

Janneke Willemse bespreekt samen met beurscommentator Durk Veenstra en beleggingsexpert Jim Tehupuring waarom het zo'n gek idee nog niet is om nu - in tijden van een zogenoemde bare market - de beurs op te gaan.

Begrijpelijk dat in deze turbulente beurstijden de vraag rijst of je nu wel moet willen beginnen met beleggen. Toch vinden de beursexperts niet dat je van de beursvloer weg moet blijven. Integendeel. Tehupuring haalt een quote van Warren Buffett - één van 's werelds meest succesvolle beleggers allertijden - aan: "When stocks go down it's good news!" "Oftewel, als de markt daalt, dan kun je die aandelen kopen die je al op het oog had, maar dan tegen een lagere prijs." 

Veenstra vult aan: "De eerste 20% korting heb je al verdiend. Over het algemeen zijn aandelen zo'n 20% gedaald. Als je bepaalde aandelen op je verlanglijstje had staan, dan kun je die nu inslaan."

Kijk het fragment terug en krijg nog vier redenen te horen waarom beginnen met beleggen een go krijgt.

Beleggen iets voor jou? Ontdek het met het RTL Z Beursspel

Het RTL Z Beursspel mag dan wel zijn uitgespeeld, ook na afloop van de speelperiode kun je gewoon blijven oefenen met beleggen. Wel de beleggingslessen, niet de financiële risico's.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Positief
Lees ook:
Positief beurssentiment, tijdelijke tendens, voordat de recessie toeslaat?