Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

Wachten met beleggen tot je studieschuld is afgelost?

Finfluencer Emma Mouthaan over beleggen met een studieschuld Beeld © RTL Z Beursspel

In de wekelijkse interviewserie 'Beleggen met finfluencers' - influencers binnen de financiële wereld - gaat beursexpert Janneke Willemse langs bij Emma Mouthaan van het Instagram-account skere_student. Ze legt uit dat je ook met een studieschuld al prima met beleggen kunt starten.

Emma Mouthaan (26) runt het social account 'Skere Student', een platform over persoonlijke financiën voor studenten. Wat haar ertoe heeft gezet om in haar studententijd te beginnen met beleggen? "In 2018 werd ik met gezondheidsproblemen en een hoge studieschuld geconfronteerd, en tegelijkertijd had ik nog een behoorlijke spaarrekening tijdens mijn studietijd opgebouwd. Daarbij heb ik beleggen altijd interessant gevonden. Het was het moment om iets te gaan doen met mijn persoonlijke financiën."

Wat was haar reden om te gaan beleggen, voordat ze haar studieschuld had aflost? Waar belegt ze in? En welke tips heeft ze voor mensen die overwegen om de beursvloer op te gaan? Kijk het fragment terug voor antwoorden.

Beleggen iets voor jou? Ontdek het met het RTL Z Beursspel

Het RTL Z Beursspel mag dan wel zijn uitgespeeld, ook na afloop van de spelperiode kun je blijven oefenen met beleggen. Wel de beleggingslessen, niet de financiële risico's.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

'Mijn
Lees ook:
'Mijn grootste fout? Denken dat beleggen altijd heel risicovol moet zijn'
Dit is een artikel van