Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

Beleggen met belastingvoordeel? Zo werkt het

Janneke Willemse over beleggen met belastingvoordeel Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks bespreekt Janneke Willemse in haar item 'Beleggen voor Beginners' een thema waar je als beginnende belegger veel aan hebt. In deze zevende les legt ze uit hoe je met belastingvoordeel kunt beleggen.

Over je spaar- en beleggingsgeld moet je in Nederland belasting betalen. Maar wist je dat je ook kunt beleggen met belastingvoordeel? Willemse: "Zet jij je geld op een speciale pensioenrekening opzij, dan hoef je over je inleg en het totale bedrag op die rekening bijna geen belasting te betalen. Dit kan veel voordeel opleveren." Willemse legt uit welke voorwaarden er aan dit belastingvoordeel zitten.

Oefen met beleggen. Maak hier een portefeuille aan.

Het RTL Z Beursspel mag dan wel zijn uitgespeeld, ook na afloop van de speelperiode kun je blijven oefenen met beleggen. Wel de beleggingslessen, niet de financiële risico's.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

'Beleggers,
Lees ook:
'Beleggers, blijf rustig in een berenmarkt'
Dit is een artikel van