Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

'Beleg in aandelen die hun eigen broek ophouden'

Beleggingsexpert Jim Tehupuring over actueel beursnieuws Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV over opvallend beursnieuws en beleggingstips.

Nog één dag en het RTL Z Beursspel is uitgespeeld. Inmiddels doen ruim 8.500 (beginnende) beleggers er alles aan om hun fictieve ton aan speelgeld zoveel mogelijk te laten groeien. Wie lukt het om het meeste rendement te maken en wint daarmee een dag leven als miljonair? Goed om te weten: ook na de speelperiode houd je toegang tot je eigen en andermans beleggingsportefeuille en kun je blijven oefenen met beleggen. 

Wekelijks vat beleggingsexpert Jim Tehupuring in Beursspel TV opvallend beursnieuws van de afgelopen week samen. Opvallend was het nieuws vanuit socialmediabedrijf Snap zeker. "De CEO verwacht dat de 25% groei die ze hebben voorspeld niet gaat uitkomen. Als reactie op dit nieuws daalde het aandeel met 40%." Nu techaandelen zulke harde klappen te verduren krijgen, kijkt Tehupuring het liefst naar aandelen die hun eigen broek kunnen ophouden.

Nieuw dit seizoen is de serie 'Hoe beleg je?' Beursexpert Janneke Willemse gaat langs bij finfluencers, influencers binnen de financiële wereld die hun beleggingskennis delen. Deze week gaat ze langs bij Emma Mouthaan (26) van het Instagramaccount skere_student. Zij vertelt dat beleggen met een studieschuld kan. 

De drie beursexperts sluiten de uitzending af met een reeks aan redenen waarom dit een prima tijd is om te beginnen met beleggen. Tehupuring: "When stock go down it's good news." Kijk de uitzending terug voor alle redenen.

Meld je hier aan om te ontdekken of beleggen iets voor je is

Het RTL Z Beursspel mag dan wel na vandaag, vrijdag 27 mei, zijn uitgespeeld, ook na afloop van de speelperiode blijft je portefeuille toegankelijk. Dit betekent dat je ook na die tijd gewoon kunt blijven oefenen met beleggen. Wel de beleggingslessen, niet de financiële risico's.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

'Ook
Lees ook:
'Ook als koersen dalen, zijn er koopkansen'