Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

Positief beurssentiment, tijdelijke tendens, voordat de recessie toeslaat?

Beleggingsexperts over de ontwikkelingen op de beurs Beeld © RTL Z Beursspel

Janneke Willemse analyseert samen met beurscommentator Durk Veenstra en beleggingsexpert Jim Tehupuring hoe de korte en lange termijn beursontwikkelingen eruitzien.

Na een diepe dip is er onverwachts weer een positieve tendens te ontdekken. Zet deze trend zich voort of is het een tijdelijke beursbeweging, voordat de recessie toeslaat?

Tehupuring gaat in op de termijn dat je beurskansen kunt benutten: "Eigenlijk moet je pas beleggen als je je geld vijf jaar kunt missen. Op die manier weet je zeker dat je een aantal goeie jaren en waarschijnlijk ook een slechte, maar in ieder geval voldoende tijd om te herstellen. Juist in deze periode zie je dat er dagen 2% daling zijn, maar vaak ook in een aantal dagen weer fors herstel. Die goede dagen zijn vaak net zo belangrijk. It's not about timing the market, but about time in the market."

Veenstra sluit af met de opmerking dat de vraag niet is óf er een recessie op komst is, maar wanneer. Kijk het fragment om te horen waarom hij hier zo zeker van is. 

Speel jij al mee met het RTL Z Beursspel?

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

Crash
Lees ook:
Crash van techaandelen, hoe is dit te verklaren?