RTL Z Beursspel

Paniek op de beurs? Uit emotie handelen is van alle tijden

18 mei 2022 07:04 Aangepast: 18 mei 2022 09:36
Jim Tehupuring haalt een klassieke cartoon over het beurssentiment aan Beeld © RTL Z Beursspel

De AEX schommelt aardig heen en weer. Van 720 punten kelderde de koers vorige week naar 660. En deze week staat het alweer boven de 700 punten. Wat is er gaande?

Beleggingsexpert Jim Tehupuring gaat in op de recente schommelingen op de AEX. "Beleggers reageren heftig op korte termijn nieuws en minder met de lange termijn kansen bezig zijn. Er wordt uit emotie gehandeld. Dit is nu zo, maar vroeger was dat niet anders." Tehupuring haalt de bekende strip uit The Financial Times (1971) die precies weergeeft wat er momenteel op de beurs gebeurt.

Aan het begin van de coronapandemie was er net zoveel sprake van paniek op de beurs. Zitten we momenteel in hetzelfde schuitje? Tehupuring durft dat niet te zeggen. "Als belegger moet je focus hebben op de lange termijn groei. Stel je hebt aandelen ASML - welke per aandeel van €800 naar €500 is gedaald - dan is dit een kans om aandelen goedkoper in te kopen." Kijk het fragment terug om te zien hoe Tehupuring de gekte op de beurs verklaart. 

Speel het RTL Z Beursspel om te ontdekken of beleggen iets voor je is

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

4 wijze lessen van professionele beleggers voor beginners

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van