RTL Z Beursspel

Crash van techaandelen, hoe is dit te verklaren?

17 mei 2022 11:30 Aangepast: 17 mei 2022 13:01
Drie beursexperts analyseren de crash van techaandelen Beeld © RTL Z Beursspel

Janneke Willemse analyseert samen met beurscommentator Durk Veenstra en beleggingsexpert Jim Tehupuring hoe het kan dat techaandelen de laatste weken zo'n vrije val hebben gemaakt.

De crash van techaandelen doet Veenstra en Tehupuring denken aan het barsten van de internetbubbel in 2000/2001. Is het slechts een waardedaling die op sentiment is gebaseerd of staan techaandelen er inderdaad niet goed voor? 

Veenstra: "Wat we de afgelopen jaren hebben gezien, is dat we veel van techaandelen verwachtten. Zeker tijdens de pandemie waren dit de bedrijven die het meest hard groeiden, iets waar we en masse van wilden profiteren. Eigenlijk hebben we elkaar overboden bij de aankoop van aandelen, waardoor er sprake van overwaardering lijkt te zijn ontstaan." 

Kijk het fragment terug om te zien hoe de val van techaandelen is te verklaren. Doe er je voordeel mee in het RTL Z Beursspel.

Speel jij al mee met het RTL Z Beursspel?

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

4 wijze lessen van professionele beleggers voor beginners

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van