RTL Z Beursspel

'Gekkenhuis op de beurs? Houd focus op lange termijn groei'

13 mei 2022 16:07 Aangepast: 13 mei 2022 17:23
Janneke Willemse en Jim Tehupuring blikken terug op de beursweek Beeld © RTL Z

Wekelijks praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV over opvallend beursnieuws en beleggingstips.

Beursspel TV wordt wekelijks afgetrapt met een terugblik op de beursweek. "Het was een gekkenhuis. De AEX daalde van 720 naar 660 punten", aldus Willemse. Wat is er volgens beleggingsexpert Jim Tehupuring aan de hand? "Beleggers reageren vaak heftig op korte termijn nieuws en zijn minder met lange termijn kansen bezig. Ze gaan uit emotie handelen. Iets wat vroeger net zo goed gebeurde." Ter illustratie haalt Tehupuring een klassieke cartoon aan om uit te leggen wat er momenteel op de beurs gaande is. 

Nieuw dit seizoen is de serie 'Hoe beleg jij?' Beursexpert Janneke Willemse gaat langs bij finfluencers, influencers binnen de financiële wereld die hun beleggingskennis delen. Deze week gaat Willemse voor do's en dont's op beleggingsvlak langs bij Marjan Heemskerk, founder van het online platform 'De Happy Financial.' Hoe heeft ze leren beleggen? Wat is haar grootste beleggingsblunder? En hoe ziet haar portefeuille eruit?

De uitzending wordt door beurscommentator Durk Veenstra en beleggingsexpert Jim Tehupuring afgesloten met een analyse van de val van techaandelen. Informatie dat tijdens het RTL Z Beurspel en op de beursvloer goed van pas komt.

Schrijf je hier in voor het Beursspel

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renteverhoging door de ECB? Dit betekent het voor onze portemonnee

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van