RTL Z Beursspel

Renteverhoging door de ECB? Dit betekent het voor onze portemonnee

12 mei 2022 19:30 Aangepast: 13 mei 2022 15:36
Janneke Willemse presenteert wekelijks Beursspel TV Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV over opvallend beursnieuws en beleggingstips.

In deze uitzending van Beursspel TV spreekt Janneke Willemse met beleggingsexpert Jim Tehupuring over opvallend beursnieuws. Deze week komt dat uit de hoek van de Europese Centrale Bank, een instantie dat de rente - het belangrijkste instrument om de economie te stimuleren, de munt stabiel te houden en de inflatie op peil te houden - bepaalt. "De inflatie is momenteel heel hoog. Wat heeft de ECB nu gezegd? In juli zou de rente weleens op hoog kunnen gaan. Sinds 2011 is dat niet meer gebeurd. De rente zou met 0,25% omhoog gaan, iets wat de economie remt." Wat heeft dit nieuws voor impact op het sentiment op de beurs? En wat moet je hier als belegger over weten? Tehupuring legt het uit.

Verder zoomt het deskundige duo in op het huidige klassement van het RTL Z Beursspel. Wat doet de huidige nummer 1 goed, waardoor hij tot dusver maar liefst 70% rendement heeft weten te pakken? Tehupuring analyseert aan welke strategie de koploper deze winst heeft te danken. 

Tevens bespreekt Willemse in het wekelijks terugkerende item 'Beleggen voor Beginners' wat een sprinter is en hoe beleggen met zo'n hefboomproduct werkt. En beurscommentator Durk Veenstra sluit de uitzending af met antwoord op de vraag of slecht sentiment op de beurs kansen biedt. Informatie dat je in het RTL Z Beursspel en op de beursvloer gelijk kunt toepassen.

Speel jij al mee? Meld je hier aan

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

6 tips om beleggingsfouten te voorkomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van