RTL Z Beursspel

Beleggen met een hefboom: zo werkt een Sprinter

16 mei 2022 07:14 Aangepast: 16 mei 2022 09:30
Janneke Willemse legt uit hoe beleggen met een hefboom werkt Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks bespreekt Janneke Willemse in haar item 'Beleggen voor Beginners' een thema waar je als beginnende belegger het fijne van wil weten. Deze week draait het om beleggen met het hefboomproduct 'Sprinter.'

Op de beurs zijn verschillende producten te koop waarmee je met een hefboom kunt beleggen. Eén van de bekendste hefboomproducten is de Sprinter. Willemse: "Beleg je met een hefboomproduct, dan kun je versneld van een stijging of daling van de onderliggende koerswaarde die door de Sprinter wordt gevolgd, profiteren. Verwacht je een koersstijging in een aandeel XYZ, dan kun je hierop inspelen door een Sprinter long te kopen.

Willemse legt uit hoe het beleggen met een hefboomproduct werkt. Zorg ervoor dat je eerst volledig doorhebt hoe een Sprinter en andere beleggingen met een hefboomwerking werken, voordat je ermee aan de slag gaat. Ze zijn namelijk risicovoller, dan wanneer je zonder hefboomproduct belegt. Het RTL Z Beursspel is een mooi platform om ermee te oefenen en er feeling bij te krijgen. 

Betere belegger worden? Speel het Beursspel!

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ETFs, wat zijn het en waarom zijn ze steeds meer in trek?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van