RTL Z Beursspel

4 wijze lessen van professionele beleggers voor beginners

11 mei 2022 13:00 Aangepast: 11 mei 2022 14:33
Drie beursexperts delen hun beleggingservaringen Beeld © RTL Z Beursspel

Janneke Willemse bespreekt samen met beurscommentator Durk Veenstra en beleggingsexpert Jim Tehupuring wat hun belangrijkste beleggingslessen zijn geweest.

Zowel beurscommentator Durk Veenstra als beleggingsexpert Jim Tehupuring lopen al aardig wat jaren mee op de beursvloer. Wat hebben zij de afgelopen twintig jaar geleerd? Tehupuring: "Ik heb heel veel geleerd. Het vervelende is dat die leermomenten eigenlijk altijd daar zijn wanneer het fout gaat, oftewel als je geld verliest. De les: ga je hopen dat een belegging op een bepaalde manier gaat verlopen, sluit het dan, want dan zit je op een verkeerd spoor. Hopen is verkopen."

Veenstra heeft als belangrijkste les om vooral niet toe te kijken: "Als er iets is wat ik in al die jaren beleggen heb geleerd, is dat je in de markt moet zitten. Wees op de markt aanwezig, want daar gebeurt het. Toegegeven, eigenlijk ben ik te laat met beleggen begonnen."

Kijk het fragment terug om deze en meer lessen van het deskundige duo te horen. Stuk voor stuk handige tips om mee te nemen in het Beursspel of op de beursvloer zelf.

Speel jij al mee met het RTL Z Beursspel? Klik hier

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De beursvloer op: 5 tips voor beginnende beleggers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van