RTL Z Beursspel

Wel of niet in Netflix en Twitter beleggen?

22 april 2022 07:14 Aangepast: 22 april 2022 08:52
Janneke en Jim in gesprek over opvallend beursnieuws Beeld © RTL Z Beursspel

Om goed voorbereid aan de startlijn van het Beursspel te verschijnen, blikken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra terug op opvallend beursnieuws plus delen ze 5 tips voor beginnende beleggers.

Tehupuring gaat in op de turbulentie rondom tech-aandelen in de VS. 'Jarenlang hebben ze het heel goed gedaan. Momenteel gebeurt er nogal wat. Allereerst bij Twitter. Elon Musk irriteert zich eraan dat er geen vrijheid van meningsuiting op het sociale platform is. Hij heeft besloten heel Twitter te willen bezitten voor maar liefst 43 miljard dollar. Wordt Musk de nieuwe eigenaar? En wat doet dit met de koers van Twitter? 

Daarnaast zijn aandeelhouders minder in Netflix gaan geloven. Wat blijkt? Er worden geen extra kijkers meer van de streamingsdienst lid. Het is zelfs gekrompen. 'Beleggers waren al wat minder enthousiast, want het aandeel is van 700 dollar al naar 350 dollar gedaald. En inmiddels is het in één dag nog verder gedaald naar nog net 200 dollar.' Kom te weten of dit een mooi instapmoment voor beleggers is.

Nieuw dit seizoen is de serie 'Hoe beleg je?' Beursexpert Janneke Willemse gaat langs bij finfluencers, influencers binnen de financiële wereld die hun beleggingskennis delen. Deze week stond Willemse op de stoep bij Renée Lamboo, founder van PorteRenee. Een platform dat over geldzaken - van sparen tot beleggen - gaat. Krijg handige tips die tijdens het RTL Z Beurspel goed van pas komen. Net als de 5 tips voor beginnende beleggers waarmee Veenstra en Tehupuring de aflevering afsluiten.

Schrijf je hier in voor het Beursspel

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Dode beleggers zijn de beste beleggers'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van